Győztesen és épségben jött le a San Marinó-i pályáról, a magyar válogatott!

 

  • Mint arról már beszámoltam a beharangozóban, a magyar válogatott Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével Telki edzőközpontban, megtartotta utolsó hazai válogatott  edzését, majd elutazott, a soron következő második világbajnoki-selejtező csoportmérkőzés helyszínére, San Marinóba.

Fotó/SZAMY

  • A vasárnap esti mérkőzés a magyar válogatott szempontjából nézve, az elsődleges szempont a győzelem, és a három pont megszerzése volt. A mérkőzés előtt a szövetségi kapitány, Marco Rossi már jelezte, hogy új játékos keret fog a San Marinő-i válogatott ellen pályára lépni. Gulácsi Péter a lengyelek ellen védett, de ő visszatért klubjához, így Dibusz Dénes ( Ferncvárosi TC ), kapott játéklehetőséget. A kapus poszton kívül Fiola Attila piros kártyája miatt nem léphetett pályára, helyére, Botka Endre (Ferencvárosi Tc), mutatkozott be. A lengyel válogatott ellen nem, de mostani San Marino ellen új válogatott játékosok is játéklehetőséget kaptak, Gazdag D.,( Budapest Honvéd),  Varga R., (MTK Budapest), Géresi K.,( Puskás Akadémia), Cseri Tamás (Mezőkövesd), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Géresi Krisztián (Puskás Akadémia).

Fotó/SZAMY

Fotó/SZAMY

A mérkőzés alakulása:

A magyar válogatott, mint megszokhattuk, az „Új Nemzedék Válogatottjától”, nem bízták a véletlenre, és az első perctől kezdve iramos hajrába kezdtek, a FIFA ranglist a 210. helyén álló San Marino ellen. Az már az első percekben látszott nem várhatjuk el azt a játék eleganciát, amit a lengyelek ellen mutatott a válogatottunk, hiszen az ellenfél ehhez a szinthez, nem tudja felvenni a versenyt, a főleg amatőr játékoskerettel rendelkező San Marinó-i csapat. A kis kilengésem után vissza a mérkőzésre, az első tízperces magyar támadások azt eredményezték, hogy a hazai csapat beállt védekező hadrendbe és megpróbált mindent megtenni, hogy Szalai Ádám és társasága ne tudjon a tizenhatoson belülre kerülni, és onnan gólt szerezni. A hazai csapat védekezésének azonban meglett az ára, egy bal oldali magyar támadás során Varga, Sallai passzolgatások után Sallai betör a tizenhatoson belülre és a  hazaiak játékosa, Battistini csak szabálytalanul tudta szerelni Sallait, a játékvezető a büntetőpontra mutat. Battistini beveti színészi tudását is lehet abba is még amatőr szinten állhat, mivel Walsh játékvezetőt nem tudta meghatni. A büntetőt Szalai Ádám hajtott végre, 0-1.

0-1

Szalai Ádám a lengyel válogatott után, a mai mérkőzésen is betalált,  a Marco Rossi válogatottban,  a nyolcadik gólja és a San Marino ellen ez volt, a  negyedik gólja! Hopp, alakul ez Szalai Ádi.

Vezetünk, megvan a vezető gól!

A találkozó következő öt percében semmit nem változott a játék képe, mi támadtunk a hazai csapat kisebb faltokkal megakadályozta a mienk támadásait.

18. perc Gazdagot buktatják a tizenhatos előtt. A játékvezető egy sárga lappal jutalmazza a hazaiak játékosát, Rossit. A büntetőt, Sallai végzi ellen a labda belemegy a sorfalba, de a hazaiak játékosa, kézzel ér bele ismét egy büntetőt kaptunk.

A büntetőt Sallai végzi el, aki pár méterre áll a labda mögött és a bal alsó sarokba rúgja, de Benedettini  kapus kivédte. Büntetőt, csak rosszul, vagy szarul lehet rúgni na most ez bekövetkezett. Annyit hozzátennék, a San Marino-i válogatott legjobbja a kapus volt, büntetőt védett és annak ellenére, hogy három gólt kapott, volt mit védenie a mérkőzés alatt. Na lépek tovább, habár az értékelőben biztos nem kaphat 9-es értékelést, mint a lengyel válogatott ellen. Az első félidő 0-1-es magyar vezetéssel zárult. A második félidőben is a mieink folyamatos támadásait kellett hárítania hazaiaknak, és ezekben az ellentámadásainkban az ellenfél kapusa többször is nagy szerepet vállalt, hogy ne tudjunk akár több góllal is vezetni.

71. perc Egy magyar támadás a jobb oldalon. Botka beadását követően a az ellenfél ötösén belül három magyar játékos is bent állt, Sallai fejjel a kapus feje fölött  átrepül a labda a kapuba,  0-2.

0-2

Sallai kihagyott büntetője után, fejes góllal tudott eredményes lenni.

88. perc Sallait a az ellenfél bal oldalsó tizenhatosa előtt szabálytalanul szerelte a hazaiak játékosa. Szabadrúgás a mieink javára, amit a csereként beállt Varga Roland végez el, a beívelt labda a tizenhatoson belül kerül, ahol Nikolics az ötösön belül épp a labdába rúgna, amikor egy hazai hátvéd elkaszálja a lábát. Újabb büntető, van olyan mérkőzés amikor egyet sem ítél meg a játékvezető, a mai mérkőzésen hármat is rúghattunk.

A büntetőt a sértett Nikolics végzi el, aki nem kegyelmez a léc alá vágja a labdát.

0-3

A mérkőzés hátralévő részében már nem esett több gól. A magyar válogatott hozta a kötelező győzelmet és sérülésmentesen jött le a pályáról. A következő világbajnoki-selejtező mérkőzés 03.31-én játssza a magyar válogatott idegenben, Andorra ellen.

 

 

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
I-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–1)
Serravalle, Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. V: N. Walsh (skót)
San Marino:
 E. Benedettini – Manuel Battistini, F. Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (M. Bernardi, 80.).

Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Magyarország:
 Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár Zs., a szünetben), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 62.), Cseri (Nikolics, a szünetben), Varga K. (Varga R., 72.) – Sallai R., Szalai Á. (Géresi, 85.).

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: 
Szalai Á. (13. – 11-esből), Sallai R. (71.), Nikolics (88. – 11-esből)

 

Borítókép: MLSZ

VB -SELEJTEZŐ I-CSOPORT, 2. FORDULÓ A CSOPORT ÁLLÁSA:

1.ANGLIA                                               2     2     0     0     7:0   6PONT

2.LENGYELORSZÁG                          2      1     1    0      6:3    4

3.MAGYARORSZÁG                           2       1     1    0      6:3    4

4.ALBÁNIA                                           2       1      0    1     1:2    3

5.ANDORRA                                         2       0      0    2     0-4   0

6.SAN MARINO                                  2        0       0    2     0:8   0

AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Lengyelország 3-3
20.45: Anglia–San Marino 5-0
20.45: Andorra–Albánia 0-1

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–Anglia 0-2
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG 0-3
20.45: Lengyelország–Andorra 3-0

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45: 
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: 
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: 
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App