„Sokat lehetett tanulni a Ferencváros elleni mérkőzésből”- Huszti András

 

 

  • A ma 20. születésnapját ünneplő Huszti András a budafoki hátvédsor meghatározó tagja, aki elmondása szerint a Ferencváros elleni összecsapás nagyon tanulságos volt számára, ami nagyon sokat jelent a fejlődésben szempontjából, hogy egy ilyen BL-ben szereplő csapat ellen is van lehetőség az NB I.-ben játszani. András ha pályára lép nem futamodik meg az ellenféltől, és sokszor a támadásokban is akár csatár szerepet is betölt és lövései veszélyesek is az ellenfél kapujára, de a hátvédsorban betonfalként állja útját a az ellenfélnek. . A ma születésnapját ünneplő 20 éves játékos, az elmúlt szezonban került a Budafok csapatához és gyorsan akklimatizálódott, és  meghatározó játékos tag Csizmadia Csaba keretében. A  U21-es  válogatott keretben is szerepelt már.

Fotó/SZAMY

„Sokat lehetett tanulni a Ferencváros elleni mérkőzésből, ezen a szinten kiemelkedő képességű játékosok ellen futballoztunk, akik nem véletlenül szerepeltek ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében” – mondta jobbhátvéd, aki szerint most már le kell zárni a szerda este történteket és a következő feladatra kell koncentrálni.

„Diósgyőrben csak a három pont elfogadható számunkra, annál is inkább, mert egy győzelem átlendítene minket a holtponton” – folytatta utánpótlás válogatott játékosunk. „Nagyon sok munkát teszünk bele, hogy megszakítsuk a rossz sorozatunkat, bízom benne, hogy a sors honorálja ezt és vasárnap a szerencse is mellénk áll.”

Huszti András hangsúlyozta, az öltözői légkör változatlan, mindenki bízik a társában és hisz abban, hogy képesek vagyunk megőrizni NB I-es tagságunkat.

„Szó sincs pánikról, sem egymásra mutogatásról. Tanulunk és egyre jobbak leszünk. Fiatal csapatunk van, a Ferencváros ellen öt 20 éves játékos volt a kezdőtizenegyben. Én is szokom az NB I-es légkört, hétről hétre nő a tapasztalatom, sokat segítenek a keret rutinosabb tagjai is” – tette hozzá védőnk, aki két célt fogalmazott meg a következő időszakra:

„Azért dolgozom, hogy a Budafok az élvonalban maradjon, én pedig pályára léphessen a márciusban kezdődő U21-es Európa-bajnokságon.”

olvasható a Budafok honlapján.

 

BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App