UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG NYOLCADDÖNTŐ

-Svájc kikerázta a franciákat.

  • Mi sem tükrözi jobban a tegnapi, Svájc-Franciaország mérkőzést, hogy Mbappé nem tudott gólt szerezni az idei Európa-bajnokságon és már nem is fog!

 

Franciaország – Svájc 3 – 3 ( 0-1) -11-esekkel 4-5

Bukarest, Nemzeti Aréna, 22 600 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Varane, Lenglet (Coman, a szünetben; Thuram, 112.), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (M. Sissoko, 88.) – Benzema (Giroud, 94.), Mbappé

Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Mehmedi, 87.) – Widmer (Mbabu, 73.), Freuler, G. Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79.) – Shaqiri (Gavranovic, 73.) – Seferovic (Schär, 97.), Embolo (R. Vargas, 79.)

Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Benzema (57., 59.), Pogba (75.), ill. Seferovic (15., 81.), Gavranovic (90.)

STATISZTIKA:

A tegnapi Franciaország- Svájc nyolcaddöntő mérkőzés,  meglepetésre a svájciak győzelmét hozta. A mérkőzés előtt a franciákat várták több helyen is esélyesebbnek, annak ellenére, hogy már a csoportmérkőzések során, a magyar válogatott is megráncigálta a franciákat. A mérkőzés alakulását tekintve a svájciak sem engedték a franciákat kibontakoztatni és ennek már az első félidő 15. percében meg is lett az eredménye.

15. perc: Egy svájci támadás során Seferovic a franciák tizenhatosa ellőtt passzol balra, Zubernek aki visszaíveli a labdát társának, aki fejjel a jobb kapu sarkába fejeli a labdát, 0-1.

Vezet Svájc, ez jó nagy kokszi a franciáknak.

Itt azért nem értem a hat védekező francia, az mit csinált, mert védekezni nem védekeztek az biztos!

A második félidőre, a franciák is felhúzott gatya szárral léptek pályára és izgalmasabb is lett a mérkőzés.

Mbappé akitől az Eb előtt sokat várt a francia válogatott leginkább gólszerzésben, na az egyáltalán nem ment neki , helyzetei adódtak, de az utolsó ami góllá váltotta volna, a lövéseit az nem sikerültek az egész Eb ideje alatt. Az 56. percben is egy Mbappé helyzet ,a svájciak tizenhatosán belül tisztán kapja a labdát a bal oldalt, de a lövése a kapu mellett elmegy. Majd a következő percben egy újabb francia támadás során már megszületett a franciák első találata a mérkőzésen Griezmann  kiugratta Benzemát, aki a lábával pöccintette maga elé a labdát, majd a kiérkező Sommer feje fölött elrúgta a labdát, 1-1.

Ez lendületet is adott a franciáknak és ezekben a percekben egy erős francia csapatot láthattunk amit eddig is szerettünk volna látni  pályán, most  az 59. percben egy újabb Griezmann   passz ívelés a svájci kapu előtt amibe Benzemának csaj bele kellett fejelnie, hogy a kapuba menjen a labda, 2-1.

A franciák megfordították a mérkőzést.

75. perc. Francia támadás során Benzema ellövi a labdát a svájciak tizenhatosa előtt , a svájci védőről  Pogba elé pattan a labda aki, nem poroszkál tovább a labdával jobbal el lövi és a bal felsőben tér magához a labda , 3-1.

Huuu ez egy kicsit bazi nagy gól volt, Pogbától!

A folytatásban a svájciak nem adták fel, bizonyára hittek magukban, aminek Seferovic befejelt góljával megmaradt a remény a svájciaknak, 3-2.

Az izgalmak az utolsó percekben fokozódott mind a két csapat részéről, de az utolsó percben egy svájci támadás során Gavranovic  elfektette a franciák játékosát és jobbal megtekeri a labdát, amit Lloris  már repülve sem tudott  védeni, 3-3.

HOSSZABBÍTÁS, 2 x 15 PERC!

A hosszabbításban nem esett gól 11-esekkel 5-4-re a svájciak bizonyultak jobbnak és ők jutottak a legjobb nyolc közé, ahol Spanyolország ellen fognak megmérkőzni.

 

 

Borítókép/ (Fotó: Alex Caparros – UEFA / UEFA a Getty Images)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App