MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT A HAZAI BÖRTÖNÖKBEN

  • A büntetés-végrehajtási szervezet a járványügyi hatóságokkal folyamatosan egyeztetve, az összes szükséges intézkedést megtette és megteszi a munkatársai és a fogvatartottak egészségügyi állapotának megóvása és a fertőzésveszély megelőzése érdekében. A BvOP folyamatosan közzé teszi a járványügyi helyzettől függően bevezetésre kerülő prevenciós intézkedéseket.
  • Tájékoztató kampányba kezdett a büntetés-végrehajtás, hogy a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekről pontosan, hitelesen és gyorsan tájékoztassa a fogvatartottakat és családtagjaikat. A közelmúltban minden börtönben elindultak a járványügyi call centerek is.
  • Az aktuális járványügyi helyzet miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy új kommunikációs csatornát nyitva, telefonos tájékoztatást biztosít a fogvatartottak azon érdeklődő hozzátartozóinak, akik a járványügyi helyzetből fakadó korlátozó intézkedésekről érdeklődnek. A szervezet weboldalán, a bv.gov.hu-n megtalálható telefonszámokon a büntetés-végrehajtásnál dolgozók a járványügyi helyzettel összefüggő megelőző intézkedésekről adnak tájékoztatást hétköznapokon 8.00 óra és 15.00 óra között.

Hatékonyak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megelőző intézkedések a börtönökben.

  • A büntetés-végrehajtási szervezet a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai protokollját követve kiemelt feladatként kezeli a személyi állomány és a fogvatartottak egészségügyi állapotának megóvását és a fertőzésveszély megelőzését, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elítéltek – még a világjárvány idején is – szoros köteléket ápoljanak családtagjaikkal. Ezért Skype felhasználási útmutató is készült a fogvatartottak hozzátartozói részére, hogy megismerhessék a személyes kapcsolattartás kiváltására használható online alkalmazás működését. A kiadvány a bv.gov.hu mellett országszerte minden börtönben elérhető lesz.

Folyamatosan és pontosan tájékoztat a büntetés-végrehajtás.

  • Mindezek mellett a BvOP több tájékoztató videót is készített már, amelyekben egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A tájékoztató kisfilmeket az ország valamennyi börtönében, naponta többször vetítik le a zárt láncú televízió-rendszeren, valamint a szervezet weboldalára és YouTube csatornájára is felkerültek.

Forrás: https://bv.gov.hu/

  • A mai operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott, 729 főt Covíd-19 koronavírusos beteget kezelnek, és közülük 60-an lélegeztető gépen vannak. Sajnos a mai napon is 8 fő elhunyt, akik több más krónikus betegségben is szenvedtek., – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony. A világban a koronavírus-járvánnyal fertőzöttek száma, átlépte a kétmillió főt, és jó hír több, mint félmillió állampolgár meggyógyult.
  • Szegeden is van regisztrált koronavírusos beteg. A kormány Szegeden járványkórháznak, erre a célra a szegedi II. Kórházat jelölte ki elsődleges kórháznak, a vírussal megfertőzöttek részére. A megyében a tegnapi nap óta nem változott 52 főt tartanak számon Covid-19 koronavírus -fertőzéssel.

#maradjotthon

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

forrás: https://koronavirus.gov.hu/

 

Fotó/SZAM:Szokodi L.                                          ( Szegedi Fegyház és Börtön, 2020)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App