UEFA EB-CSOPORTKÖR „A”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. NÉMETORSZÁG
2
2
0
0
7
1
6
6
2. SVÁJC
2
1
1
0
4
2
2
4
3. SKÓCIA
2
0
1
1
2
6
-4
1
4. MAGYARORSZÁG
2
0
0
2
1
5
-4
0

UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024

 

  • Mint arról már beszámoltam a magyar válogatott egyeneságon jutott ki a jövőévi Németországban megrendezésre kerülő UEFA labdarúgó Európa-Bajnokságra. Szoboszlai Dominik a magyar válogatott csapatkapitánya , akinek „mámoros góljai” meghatározóak voltak az Eb-selejtező csoportkör során a válogatott  Eb-re való kijutásához. A 2022 -es év végén Marco Rossi bejelentette, hogy Szalai Ádám visszavonulását követően, Szoboszlai Dominik lett a válogatott csapatkapitánya.
Fotó/ Szokodi László ( Szoboszlai Dominik , a magyar válogatott csapatkapitánya.)

 

♦A válogatott csapatkapitánya ekkor, még klubszinten,  az RB Leipzig játékosa volt, majd jött a hír, 2023 nyarán, az angol Liverpool csapata jópénzért kivásárolta Szoboszlait.

Út a Premier Leaguebe

„Nem akarok túl messzire tekinteni, lépésről lépésre próbálok haladni, biztosan idő kell, hogy megszokjam a Premier ­League ritmusát, a Liverpool játékát, Jürgen Klopp elképzeléseit. A játéklehetőség a legfontosabb, mint minden esetben, és ha ez megvan, nyilvánvalóan szeretnék minél több gólt rúgni, gólpasszokat adni, elfogadtatni magam a környezetemmel, a szurkolókkal. Szeretnék rászolgálni arra a bizalomra, amelyet itt, Liverpoolban minden pillanatban éreztetnek velem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik

Forrás/ Nemzeti Sport

Szurkolók

♦Dominik gyorsan beilleszkedett az új labdarúgó csapatába, sőt azt is mondhatom, hogy a Liverpool szurkolói is   gyorsan megtanulták Szoboszlai nevét kimondani és a „Szoboszlai „-mez eladás is jelentősen megnőtt a Liverpool shopban.

@david_editz.aep

Szoboszlai Dominik első interjúja a Liverpoolban! ❤️🇭🇺 #szoboszlai #liverpool #szoboszlaidominik #football

♬ eredeti hang – David_editz

♦A beilleszkedés mellett, az új csapattársak is gyorsan bevették a csapatba Dominiket, különösen gyors Bro- haverság alakult ki a hozzá szinte egykorú Trent Alexander  – Arnoldal, aki  az angol nemzeti csapat kapitánya.  Trent Alexander- Arnold a 2018-as oroszországi labdarúgó -vb-n mutatkozott be az angol nemzeti mezben.

Fotó/ Szokodi László ( Trent Alexander-Arnold angol válogatott játékosa.)

 

Csapategység

♦Mind a két liverpooli  játékos precíz pontrúgó, de jelen pillanatban, ha egy szabadrúgás adódik, akkor az első lehetőség az Arnold döntésén függ, melyikük végzi el.

@v1mat._.19

🚀 #trentalexanderarnold #alexanderarnold #football #liverpool #fyp #fypシ #edit #viral

♬ sonido original – V1MAT

 Bro-hatás

♦A két játékos, azaz „Bro”-jelenség azért a klubszinten együtt harcolnak a győzelemért, de a nemzeti csapatban ellenfélként fognak egymás ellen küzdeni. Az vajon, hogy a jövőévi Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-Bajnokságon jó lenne, ha láthatnánk egymás ellen játszani a két livepooli-srácot , mert az azt is jelenthetné, hogy a magyar válogatott az „A”-csoportjából már biztos továbbjutóként, míg az angol a „C”.-csoportból  érkezhet, hogy esetlegesen valamelyik döntőmeccsen találkozzon a két válogatott csapatkapitány.

Cikk/ Szokodi László

@blushingnanaa

„trent”, can’t hide that excitement, yeah? #szoboszlai #trent #dominikszoboszlai #trentalexanderarnold #liverpool

♬ original sound – 🍌Cavendish – 🍌Cavendish

 

A cikk folyamatosan frissül.

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App