UEFA EB-CSOPORTKÖR „A”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. NÉMETORSZÁG
0
0
0
0
0
0
0
0
2. MAGYARORSZÁG
0
0
0
0
0
0
0
0
3. SKÓCIA
0
0
0
0
0
0
0
0
4. SVÁJC
0
0
0
0
0
0
0
0

UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024

 

♦Mint ismert a magyar labdarúgó -válogatott több, mint ötven év után egyenes ágon kijutott a jövőévi 2024-ben, Németországban megrendezésre kerülő, UEFA Labdarúgó Európa-Bajnokságra.

♦Mint arról már beszámoltam, Szoboszlai Dominik vezetésével a magyar válogatott az Eb-selejtező csoportkör első helyén végzett. A megszerzett  első hellyel a 2., kalapba került,  a dec. 2.-án Hamburgban megtartott Eb-csoportkör sorsoláson. A sorsoláson a magyar válogatott, a jövőévi 2024 06.14 – 07.14 között,  Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó  Eb-n a csoportkörben, az   „A”-csoportjába került. A  házigazda német válogatott rendezőként az „A”-csoportban kapott helyet, még , Svájc és Skócia nemzeti válogatottja.

♦Az viszont , hogy melyik nemzeti válogatott lehet a legnehezebb ellenfél  Marco Rossi legénységének azt elég nehéz eldönteni , most még. A németek futnak, a skótok ütköznek, a svájciak taktikáznak.

Az viszont bizonyos, hogy mind a három válogatott ellen, különböző taktikával kell fellépnie a mieinknek.

♦A német válogatott a tavalyi katari labdarúgó vb-n nem jutott tovább a csoportjából , 4 ponttal a 3., helyen végzett. A FIFA csoportkör végén tartott technikai értekezleten, amit Arsena Wenger a FIFA globális futballfejlesztésért felelős vezetője tartott. Wenger a  statisztikai adatok alapján a csoportkörben a legtöbbet a német válogatott futott, ami azt is jelenti, hogy erőnlétben nem lehet lebecsülni a  németeket. A  német válogatott jelenlegi eredményei nem kápráztatják el a szurkolóikat, biztosak lehetünk, hogy összekapják magukat, s jövőre a saját hazájukban megrendezésre kerülő Eb-re.  Leroy Sané a kickernek adott  interjújában elmondta, hogy a német válogatott játékosaként sikeres Eb-t szeretne.

 

Leroy Sané sikeres 2024-es Európa-bajnokságot szeretne Németországnak

 

Fotó/ Szokodi László

 

Magától értetődik, hogy teljesen elégedetlen vagyok az eddigi versenyélményeimmel a válogatottban” – mondta Sané a kickernek adott interjújában.

 

Sok időre volt szükségem, hogy túllépjek ezeken a csalódásokon. Ezért szeretnék jövő nyáron egy nagyon jó tornát játszani. Nagyon motivált és eltökélt vagyok, hogy sikeres legyek a csapattal az országunkban zajló Eb-n.”, nyilatkozta a német válogatott játékosa.

Loray Sané  úgy látszik tényleg komolyan gondolja, a jövőévi  Eb- ről tett kijelentését, hiszen klubjában, (Bayern München,   az idei szezonban , nyolc góllal és hét gólpasszal meghatározó játékosává lépett elő.

A magyar válogatott a svájciak ellen kezdi az Európa-bajnokságot a második játéknapon, június 15-én Kölnben, majd június 19-én a németek elleni összecsapás következik Stuttgartban, végül június 23-án a Skócia elleni találkozóval zárjuk az Eb csoportküzdelmeit Stuttgartban.

magyar válogatott 2024-es Eb-csoportkör mérkőzései:

2024 06.15 ( szombat) Magyarország – Svájc

2024 06.19 ( szerda ) Németország – Magyarország

2024 06.23 ( vasárnap ) Skócia – Magyarország

 

Az Eb-csoportkör sorsolást követően, Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya is értékelte a csoportjukat.

Fotó/ Szokodi László

 

Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoport, de az Eb-n nincs könnyű csoport, könnyű mérkőzés  mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a sorsolás után. – Egyértelműen a németek a legerősebbek a csoportban, a skótok fizikálisan erősek, és a negyedik kalapos Svájc is kiemelkedő játékerőt képvisel. Mindhárom meccs nehéz lesz, mindenen csapatnak hasonló esélye lehet arra, hogy kivívja a továbbjutást. Az álmunk, hogy továbbjussunk a csoportból, de hangsúlyozom hogy ez az álmunk, és nem lehet elvárás tőlünk. Továbbra is két lábbal a földön kell állnunk, és a lehető legtöbbet kell fejlődnünk a tornáig, ugyanakkor az is igaz, hogy az elmúlt évek eredményeivel elértük, hogy ma már senki sem mondhatja biztosra, hogy legyőzi a magyar válogatottat. Nem rakhatunk túl nagy terhet a játékosainkra, de szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat. , nyilatkozta Marco Rossi.

Forrás/ MLSZ

Borítókép/ Szokodi László

A cikk foly., frissül.

 

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App