UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG ELŐDÖNTŐ

-Lus Enrique dekázásban is nagy, de vajon elég lesz, hogy csapata továbbjusson a döntőbe?

 

Luis Enrique csapata legutóbbi Wembley-látogatásán, 2018-ban verte meg Angliát az UEFA Nemzetek Ligája mérkőzésén, 2-1. Ez akár jó előjel lehet a spanyoloknak a mai elődöntőben az olasz válogatott ellen.

 

A 3x-os Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet a  spanyol válogatott, akik négyszer jutottak Eb döntőbe, ahol csak egyszer vesztett, az 1984-es Eb-döntőben, a  franciák ellen, (2-0-ra). A három Eb győzelemből a legutolsót 2012-ben , a mostani Eb elődöntő ellenféllel szemben az olaszok ellen tudtak győzni,( 4-0-ra). Az Európa-bajnokságokon eddig hatszor mérkőzött meg egymás ellen a két válogatott, ebből három döntetlen, kétszer az olaszok győztek és egyszer a spanyolok. A mai mérkőzésen az olasz válogatott meghatározó játékosa Spinazzola sérülés miatt biztos nem fog pályára lépni és ez meghatározó lehet a játék kimenetelében is. cikk itt: Spinazzola 

 

Ha a spanyol válogatott nem tud előrukkolni olyan támadó focival, amivel meglepheti Mancini csapatát, akkor biztosak lehetünk, hogy Immobbile ,Insigne,Berardi hármas büntetni fogja a spanyolokat,  a ma megrendezésre kerülő elődöntőben a Wembley Stadionban..

Luis Enqrique csapata az „E”-csoportból jutott tovább legjobb második helyen , úgy , hogy Svédország  ellen egy 0-0-ás gól nélküli döntetlennel nyitott az Eb-n, majd Lengyelország ellen már megszerezték az Eb-n az első góljukat, de kaptak is egyet és a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. Luis Enqrique az utolsó csoportmérkőzésre bizonyára nem kicsit kellet szónokolnia a játékosainak, a Szlovákia elleni találkozó előtt. Szlovákia ellen gatyába rázott spanyol válogatott nem hibázott és 5-0-ra ütötte ki a Szlovákokat, akiknek ez az Eb-től való búcsúzást is jelentette, a spanyolok számára viszont a legjobb tizenhatba kerülést. A nyolcaddöntőben a 2018-as Vb-ezüstérmes Horvátország érkezett számukra. A rendes játékidőben nem tudta a két csapat dülőre vinni a mérkőzést, pedig hat gól születet amin megosztoztak. A hosszabbításban a spanyolok két gólt is lőttek, amivel el is döntötték a továbbjutás sorsát 5-3-as összesítéssel Spanyolország jutott a negyeddöntőbe.  A negyeddöntőben az Eb legnagyobb meglepetés csapatával Svájc ellen kellett megküzdeniük. Ez így is történt hiszen a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem tudta a két csapat dülőre vinni a mérkőzést, 1-1. A büntetőpárbajban viszont a spanyolok bizonyultak nyugodtabbnak és végül is 5-3-ra győzték le a svájciakat.

EB-TÁBLÁZAT:

  • Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya játékosként az 1994-es vb negyeddöntőjében az olaszoktól elszenvedett vereséget élte át testközelből. A mostani Eb elején még döcögött az általa megálmodott játék, de tanítványai a folytatásban már magukra találtak, öt gólt lőttek a szlovákoknak, majd a nyolcaddöntőben – hosszabbítás után – a vb-ezüstérmes horvátoknak is. A svájciak elleni negyeddöntő már kevésbé szólt a látványos, közönségszórakoztató, gólokban gazdag futballról, de a spanyolok csapategysége megmutatkozott, és a tizenegyespárbajban kiharcolták az elődöntős szereplést.

„Célunk, hogy szép játékot játsszunk és száz százalékon pörögjünk”– mondta Luis Enrique, aki elárulta, hogy Pablo Sarabia azért nem edzett, mert nem tud pályára lépni az olaszok ellen. „Elsősorbanaz lesz a célunk, hogy minél többet birtokoljuk a labdát. A találkozó alatt szerintem többet kell védekeznünk, mint a többi csapat ellen,de remélem, hogy ez nem így lesz” – tette hozzá a spanyol szövetségi kapitány.

ESÉLYEK:

Spanyolország: 48%

Olaszország: 52%

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA,  WEMBLEY, 2021 

2021 07.06 ELŐDÖNTŐ

KEDD 21.00: Olaszország–Spanyolország (Wembley)
SZERDA 21.00: Anglia–Dánia (Wembley)

DÖNTŐ

vasárnap 21.00: az elődöntő győztesei (Wembley)

Borítókép/(Fotó: Denis Doyle – UEFA / UEFA a Getty Images)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App