UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG ELŐDÖNTŐ

 

-Benucci mosolya mellett, a játéka is meghatározó lehet, hogy döntőbe jusson az olasz válogatott

„Nehéz meccs lesz, mint Belgium ellen is. De Spanyolország különbözik Belgiumtól, ezért másképp kell felkészülni. Évek óta egy rendkívüli csapat képeznek, még akkor is, ha generációváltás történt. Nagyon jó játékosok, jó edzővel. Luis Enrique nagyon jó edző, és nem azért, mert megnyerte a Bajnokok Ligáját. De mivel csapatai jól futballoznak, és ez döntő fontosságú. Ez bizonyítja a technikus hozzáértését ”.- Roberto Mancini

 

Olaszország – Spanyolország

Olaszország ha ma legyőzi Spanyolországot, akkor negyedszer juthat Eb-döntőbe. Az olasz válogatott eddig háromszor jutott a fináléba és csak egyszer 1968-ban tudta elhódítani Eb-trófeát.  A spanyolok ebben jobban szerepelnek, ha továbbjutnak ma az olaszokkal szemben, akkor már ötödjére élvezkedhetnének a döntőben, amiből eddig, 3x hódították el az Eb címet, legutoljára 2012-ben. A legutóbbi egymás elleni csatát több mint négy éve vívta a két válogatott, akkor  a Manhini nélkül felálló olasz gárda 3-0-ra kapott ki a spanyoloktól. De ez egy egészen más mérkőzés lesz, mint ahogy azt láttuk erre az Európa-bajnokságra egy egészen más felállású és gondolkodású olasz válogatott érkezett Roberto Mancini vezetésével. Mancini újdonsült csapata az Eb- veretlenül érkezett az elődöntőbe és már 31 mérkőzés óta veretlen csapat , a belgák legyőzésével jutottak az elődöntőbe. 

EB-TÁBLÁZAT:

Mancininek, Spinazzola helyettesítése okozhat gondot a mai spanyolok elleni mérkőzésen. Az AS Roma játékosa,  a Belgium elleni mérkőzésen sérült meg és az orvosi jelentések alapján elszakadt az Achilles-ina,ami biztos, hogy több hónapos pihenés vár az olasz játékosra. 

A spanyolok egyébként az elődöntőbe jutás ellenére egyelőre visszafogott teljesítményt nyújtottak a kontinensviadalon, a rendes játékidőt tekintve egyedül a szlovákokat tudták legyőzni, igaz, őket alaposan kitömték (5–0). Ezen kívül viszont a csoportban a svédekkel (0–0) és a lengyelekkel (1–1) is döntetlent játszottak, ahogyan a horvátokat is csak a hosszabbításban gyűrték le a nyolcaddöntőben (3–3, 5–3), Svájcot pedig csupán tizenegyespárbajban (1–1; 3–1) fektették két vállra a legjobb nyolc között.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA,  WEMBLEY, 2021 

2021 07.06 ELŐDÖNTŐ

KEDD 21.00: Olaszország–Spanyolország (Wembley)
SZERDA 21.00: Anglia–Dánia (Wembley)

DÖNTŐ

vasárnap 21.00: az elődöntő győztesei (Wembley)

Borítókép/(Fotó: UEFA / UEFA a Getty Images)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App