FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 18., FORDULÓ

OLYMP, Premier Outlet Budapest

♦A francia labdarúgó-bajnokság  18., fordulójának zárómérkőzésén a PSG a Lens otthonában győzött, 2-0-ra. A mérkőzés eredményét tekintve , azért nem  volt ilyen sima  a mérkőzés. A hazai csapat , már a 7., percben megszerezhette volna a vezetést egy jogos büntető révén. Danilo Pereira a tizenhatoson belül buktatta E. Wahi-t , aki azért érezte, hogy ” esni kell!”, de a büntető jogos, és a játékvezető, habozás nélkül befújta a 11-est.

♦A büntető elvégzéséhez, az a P. Frankowski ált, aki az elmúlt négy büntetőjét értékesítette, na ezt nem! Ilyen cudar gyenge büntető elvégzést rég láttam.  Frankowski  a szemben álló kapusba lőtt. Nagyon jól gondolhatta Donnarumma, aki csak éppen a lövés pillanatában enyhén ugrásra készült, vagy sem azt nem lehet tudni, de lábbal kivédte a lövést. Majd pár perccel később egy ütközést követően megsérül Donnarumma , de az orvosi segítség után tudta folytatni a játékot. A mérkőzés feléhez érve K. Mbappé szöktette B. Barcolat, aki a tizenhatoson belülre érve, az előtte elfekvő kapus mellett, el lő a labdát a bal sarokba, 0-1. ( A fiatal titánnak , ez volt az idei bajnoki szezon első gólja.)

♦A félidő vendég előnnyel zárult. A második félidőben is a párizsiak birtokolták többet a labdát, és a kegyelemdöfést a mérkőzés utolsó percében, K. Mbappé gólja adta.  Dembélé egy briliáns passzt oszt ki K.Mbappénak, aki fordulásból a kapus lába mellet a jobb alsóba lő, 0-2.  Bevallom ez remek K.Mbappé megoldás volt, és ez volt a ” Kis Kedvenc”,   18., gólja az idei szezonban. A PSG a Lens ellen begyűjtött három ponttal, már nyolcpontos előnyre tett szert a második helyen álló Nizza-val szemben, míg a Lens a ( 8., helyen), áll a bajnokságban.

Cikk/ Szokodi László

Lens – PSG 0 – 2 ( 0 – 1 )

Gólszerző: 30′, B. Barcola , 89′, K. Mbappé

Piros lap:  45+3′, J. Gradit

Lens: B. Samba (GK), J. Gradit, K. Danso, F. Medina, P. Frankowski, N. El Aynaoi, A. Diouf, F. Maouassa, David Costa, E. Wahi, F. Sotoca,

Vezetőedző: F. Haise

PSG: G. Donnarumma (GK), L. Hernández, D. Pereira, Marquinhos, W. Zaïre- Emery, C. Soler, M. Ugarte, Vitinha, B. Barcola, K.Mbappé, O. Dembélé

Vezetőedző: Luis Enrique

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

 

 

FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 18., FORDULÓ 

2024 01.12 PÉNTEK

MARSEILLE – STRASBOURG 1 – 1

2024 01.13 SZOMBAT

MONACO – REIMS 1 – 3

RENNES – NIZZA 2 – 0

2024 01.14

LILLE – LORIENT 3 – 0

NANTES – CLERMONT 1 – 2

BREST – MONTPELLIER 2 – 0

METZ – TFC 0 – 1

LE HAVRE – LYON 3 – 1

LENS – PSG 0 – 2

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App