Siklósi, Kazanyban is odaszúrt!

 

Fotó/SZAMY

 

  • Siklósi Gergely, a Honvéd párbajtőr világbajnoka, egyéves kihagyás után tért vissza a pástra. A 23 éves Siklósi Gergely Kazanyban a férfi párbajtőr világkupa egyéni számában ezüstérmet szerzett. A 64-es táblán 15-7-re verte a svájci Charles-Eric Oswaldot, 15-13-ra az osztrák Josef Mahringert, 15-9-re az olasz Enrico Garozzót, a negyeddöntőben pedig ugyanennyire a finn Niko Vuorinent. Az elődöntőben a végén 11-14-ről fordítva nyert a kazah Elmir Alimzsanovval szemben, csak a döntőben tudta legyőzni őt az ukrán Igor Rejzlin 15-11-re. A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) olimpiai kvalifikációs ranglistája alapján Siklósi Gergely világbajnok,  első helyével biztosította részvételét az olimpián. Gergő edzője, Dancsházy-Nagy Tamás edzője is boldog lehet tanítványa sikereinek.
Siklósi Gergő facebook oldalán is értékelte a versenyt:
-„Pár napja lett vége a világbajnokságnak, de még mindig csak mosolygok és emésztem a történteket. A mai napig hihetlen számomra ami történt és úgy gondoltam, hogy bár egyedül álltam a dobogó tetején fontos megemlítenem, sőt nem bírom magamban tartani a gondolatot, hogy ez távolról sem csak az én érdemem. Talán úgy lehet elképzelni, hogy a dobogó tetejére egy tömeg emelt fel, akik minden nap azon fáradoznak, hogy segítsenek, felkészítsenek arra a pillanatra, mikor a világbajnokság döntőjében három tusos hátrányban magabiztosan, bízva a munkában, adjak ki mindent magamból. Ez történt!
Szeretném megköszönni a stábnak, akik mellettem álltak az idei, és az ezt megelőző szezonokban is! Az összes nevet nem is lehet felsorolni, de a nagyon fontosakat mégis kiemelném. Köszönöm nektek:
Dancsházy- Nagy Tamás, Gabor Boczko, Gé Imre, Kürtösi Zsolt, Levente Balassa, Imola Szász, Klenyán Tamás, Dora Ignits
Kálmán Németh, Vilmos Schöck, András Rédli, Somfai Péter, Dávid Csobó, Magyar Tímea, Attila Husz, Imre Kovács
és, Bence Kovács, Edina Knapek, Borosné Eitner Kinga, Szalay Gyöngyi
Emellett szeretném megköszönni a családomnak, a szeretteimnek és a barátaimnak, illetve mindenkinek aki úgy érzi hozzá tudott tenni a sikerhez, mert minden kis segítség és szeretet is számít!
Nagyon köszönöm!
Együtt értünk a csúcsra!
Siklósi Gergely

Fotó/SZAMY

A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Oswald (svájci) 15:7,

Rédli-Szvicskar (ukrán) 15:9, Koch-Ramirez (amerikai) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi-Mahringer (osztrák) 15:13,

Koch-Cimini (olasz) 13:15, Rédli-Garozzo (olasz) 8:15.

Nyolcaddöntő: Siklósi-Garozzo (olasz) 15:9.

Negyeddöntő: Siklósi-Vuorinen (finn) 15:9.

Elődöntő: Siklósi-Alimzsanov (kazah) 15:14.

Döntő: Siklósi-Reizlin 11:15.

Végeredmény: 1. Igor Reizlin (ukrán), 2. Siklósi Gergely (edző és válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Ahmed Elsayed (egyiptomi) és Elmir Alimzsanov (kazah),

…17. Rédli András, …20. Koch Máté, …71. Nagy Dávid, …136. Berta Dániel, …168. Andrásfi Tibor.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App