A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté összeállítású WHB magyar Davis-kupa válogatott kedden utazik el Torinóba, ahol a Davis-kupa döntő csoportkörében vesz részt.

 

Csapatunk november 27-én, szombaton az ausztrálok ellen kezdi meg a küzdelmeket, majd másnap Horvátország gárdája ellen léphetnek pályára a mieink.

A döntő csoportmérkőzéseit három helyszínen rendezi a Nemzetközi Tenisz Szövetség, Madridban, Innsbruckban és Torinóban, mi utóbbi helyszínen játszunk. A találkozók két egyéni és egy páros mérkőzésből állnak.

A döntő 18 résztvevő nemzete hat csoportban küzd meg a továbbjutást érő csoportelső helyekért, de a két legjobb második helyezett csapat is a legjobb nyolc közé kerül, ahol egyenes kieséses formátumban zajlik tovább a verseny. Azon csapatok, melyek nem jutnak tovább, jövőre a Világcsoport selejtezőjébe kerülnek.

A Nemzeti Edzésközpontban tartott sajtótájékoztatón a következők hangoztak el:

Köves Gábor csapatkapitány ismertette az első nap felkészülésének folyamatát: – Holnap a PCR tesztet követően már az edzőpályákon és a centerpályán is kapunk 3-3 óra edzéslehetőséget, ezt a Davis-kupa köteles biztosítani és elegendő is lesz a felkészüléshez. Nekem lesz egy kapitányi megbeszélésem azzal kapcsolatban, hogy ki mit kér, mi az elvárás, hol kell maszkot használni, ezeket természetesen a játékosoknak is tovább fogom adni. Azt tudni kell, hogy egy húsz főből álló csoportnak együtt kell maradnia, mi nem érintkezhetünk másokkal, csak a médiával.

Fotó/Szokodi László

Balázs Attila, aki még nem biztos, hogy tud majd meccset játszani, így vélekedik a Davis-kupáról: – Győzelemre számítok, hiszen jó formában van a csapat, Fucsó pedig bármikor meg tud verni bárkit a világon. A lábam még sajnos nem 100%-os, úgyhogy továbbra is folytatom a gyógytornát és fejben, illetve fizikailag is minden szempontból a jövő évre készülök.

Piros Zsombort és Marozsán Fábiánt a további terveikről kérdeztük. – Nagyon örülök neki, hogy év végére sikerült megalapoznom azt, hogy jövőre már 90%-ban Challenger tornákon induljak. – nyilatkozta Zsombor. Fábián így értékelte az elmúlt időszakot: – Nagyon erős meccseket tudtam játszani az elmúlt hetekben, úgy gondolom, a bergamói versenyen jól kijött a lépés, hiszen a selejtezőből indultam. Azóta edzéssel készülök a Davis-kupára, decemberben pedig várhatóan 2 vagy 3 Challenger tornán indulok el.

Valkusz Máté elmondta, hogy korábbi vállsérülését orvosai szerint műtéttel lehetett volna helyrehozni, de szerencsére ez nem fog megvalósulni, mert mára 100%-osan rendbejött és tud rendesen készülni. – Akár egy meglepetés fegyver is lehetek a Davis kupán. – tette hozzá.

Fotó/Szokodi László

Fucsovics Marci is arra számít, hogy sikerül nyernie a csapatnak. – Nem mi vagyunk az esélyesek, de remélem, meg tudjuk fordítani a papírformát. Én top 50-es játékosokkal fogok játszani, Alex de Minaurral és Martin Cilic-csel. A második játékos szintén lazán játszhat, hiszen a Davis-kupán bármi megtörténhet. – Köves Gábor Marcira az egyéni meccseket leszámítva párosban is számít, ezáltal úgy gondolja, rajta lesz a legnagyobb teher.

Forrás/ Magyar Tenisz Szöverség

Borítókép/Szokodi László

2021 11.23

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App