Az ünnepek előtt, szombat este a Millenniumi Kávéházban lépett fel a KucuBanda zenekar, Az  autentikus cigányzene mellett a spanyolos ,  ” La Vida Loca” , hangzás is felcsendült a kávéházban.

Varga Attila, a zenekar  művészeti vezetője elmonda:

A zenekar repertoárjában, főleg a tradicionális cigányzene szerepel. Anno, amikor megalapítottam a  zenekart , a fő célom az volt, hogy a roma kultúrában nagy szerepet betöltő  zene, tánc , énekek, dallamok megőrzése, és ezt továbbadni, azon hallgatók számára akik számára ez a dallamvilág tetszik. Szívem mélyén nagy vágyam, hogy ezt a tudást, majd valamikor  tovább tudjam adni , fiamnak.”. mondta a zenekar művészeti vezetője

A zenekar tagjai :  Varga Panna zongora, ének,  Orsika , hegedű, Rácz Béla gitár, Varga Atika, Oláh Tamás, Kovács Bendegúz, Tatár Márk , Varga Attila a zenekar vezetője. Az elmúlt években egyre népszerűbb lett zenekar, ma már nem csak Szegeden tart koncertet, Budapesten és az ország számos településére hívják.

A szombati fergeteges kávéházi koncertből hoztam egy kis ízelítőt, és ha kedvet kaptál, keresd fel a Millenniumi Kávéház programajánlóját, ahol megtalálod, mikor lép fel legközelebb a KucuBanda zenekar.

Cikk/ Szokodi László, Szokodi Academy Media

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App