Reményt adó első félidő

MOL Pick-Szeged –  MKD HC Vardar 29 -25 (17-9)

 

Kilenc nappal a 8 gólos vereség után, hazai pályán fogadta a MKD HC Vardar Csapatát, a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4-ban jutásáért a MOL Pick Szeged. A tegnapi napon a Telekom Veszprém már kiharcolta a továbbjutást, kettős győzelemmel és csatlakozott a Barca Lassa mellé.

A mai napon a PSG HB – PGE Vive Kielce párharcot láthatták még a kézilabda szerelmesei, ahol 10 gólos hátrányból állt fel a világsztárokkal játszó hazai alakulat. Végül 35 – 26-os haza győzelemmel, még is a Kielce jutott a Final4-ba.

 

Már csak egy hely volt kiadó. Az Újszegedi Sportcsarnok katlanként izzott. A Szurkolók olyan hangulatot csináltak, hogy már a bemelegítés alatt alig lehetett hallani a zenét. Egész héten azt lehetett olvasni, hogy a Csapat felkészült, a végsőkig harcolnak, ehhez a Szurkolóik támogatása is kell, mint nyolcadik játékos a pályán. Azt gondolom, ebben minden benne volt, mindkét fél részéről.

Kemény védekezéssel és egy 2 perces Maqueda (5) kiállítással kezdtük a félidőt. 5 percnyi gólcsent Sigurmannsson (10) törte meg egy 7 méteressel.

Örült hangulat az első félidőben, feltüzelt játékosok. Bombac  (44)és Maqueda,  Canellas (14) a pályáról, a Társak a kispadról hajtották a Szurkolókat, akik beálltak a sorba. Játékosain hatalmas szívvel és akarattal léptek ma pályára!

A második félidő egy Dibirov góllal kezdődött, majd egy Karacic lerohanás melyre Maqeda válaszolt.

Az akarat meg volt a második félidőben is, azonban a bírói ítéleteknek és a kimarad helyzeteknek köszönhetően, felzárkóztak a Vendégek. Karacic mellet Skube is parádéssan játszott.

Végül elszabadultak az indulatok, a játékosok, még ha pályán kívül barátok is, itt nem tudták fékezni indulataikat. A lefújás előtt –az utolsó 5 percben – többször is állt hosszasan a játék, az indulatok megfékezése miatt. A játékosok mellett az vezetőedzők is összeszólalkoztak, másodedzőnket sárgalappal is jutalmazták. Skube sem bírt magával, már a kispadról magyarázott a Pastor -nak –köztudott, hogy nem jó kapcsolatban váltak el a múlt év végén.

Négygólos hazai sikerrel, összesítésben azonban négygólos vereséggel a Final4 négyes döntőjébe a MKD HC Vardar jutott. A MOL-Pick Szeged Szurkolói állva tapsolták és skandáltás a „szép volt Fiúk”-kat.

 

Így értékeltek a Felek:

Garcia Parondo (vezetőedző, MKD HC Vardar) – nagyon nehéz meccs volt, sajnálja, ami a meccs végén történt, ez nem méltó a kézilabdához

Stas Skube (irányító, MKD HC Vardar)– az első félidőben nagyon rosszul játszottak, a második félidőben 2000-re kapcsoltak, így tudták hátrányukat faragni.

Juan Carlos Pastor (vezetőedző, MOL-Pick Szeged) – jó meccset játszottunk az eső félidőben nagyon magas szinten védekeztünk és támadtunk, 8 góllal vezettünk. A második félidőben nagyon sok kiállítást kaptunk, ott ment el a meccs. Megérdemeltük volna, hogy mi is a Final4-ba jussunk, nem jobb nálunk a Vardar. A meccs végéről annyit nyilatkozott, hogy ahonnan Ő jön ott fontos az egymás iránti tisztelet, akár nyer, akár veszít egy Csapat.  Büszke, hogy a MOL-Pick Szeged Csapatához tartozik, mert egy szerencsés ember. Büszke a Csapatára, mert mindent kiadtak magukból, büszke a Szurkolókra is! Ők is elhitték, hogy meg tudjuk csinálni, amihez nagyon közel voltunk. Büszke a Klubra is. Tanulnunk kell, folytatni a munkát.

Jonas Kallman (szélső, a Csapat kapitánya, MOL-Pick Szeged) – Büszke a Csapatra, úgy gondolja, ma igazán küzdöttek, ma azonban nem volt elegendő. Büszke a hangulatra és Szurkolókra. Végül gratulált a vendég Csapatnak és sok sikert kívánt a Final4-ba.

#hajrászeged #csakelőre

M.A.

Fotó: Szokodi L.      

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App