Pörgős meccsen hoztuk a kötelezőt

MOL-Pick Szeged – Elverum Handball 32 – 25 (15 -13)

 

A VELUX EHF Bajnokok Ligája 7. fordulójában a MOL-Pick Szeged hazai pályán fogadta a norvég Elverum Handball Csapatát. A Szegediek az „A” csoport harmadik helyéről várták a meccset (a PSG és a Barca után), míg a norvégok a tabella hetedi helyéről.

Nem teltház előtt játszottak a Csapatok, azonban a hangulatra így sem lehetett panasz! A mai keretbe nem került be Bodó Ricsi (sérülés miatt) aki már a héten azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne már játszani.

Jó védekezéssel kezdtek a Vendégek, tempót diktálva. Alilovic (32) remek formában védett, több hatalmas ziccert is védett.

18-dik percben vette át a vezetés a hazai Csapat, remek Radivojevic (17) és Kallman (8) találatoknak köszönhetően. Maqueda (5) játékát is a nyerni akarás jellemezte.

Pastor Mester 28:03-kor időt kért, 13-13. Az időkérésből a hazaiak jöttek ki jobban, 15-13 mentek a csapatok a fél idei szünetre.

Alilovic a második félidőben is remeg formában játszott, góllal is hozzájárult a Csapat mai teljesítéséhet, megszerezte a 19-dik gólját a MOL-Pick Szegednek, remek védése után. Alilovic mellett Bánhidi (27) helyzetekbe hozásával el tudott lépni a hazai gárda, így a vendégek 38:37-nél időt is kértek, 20-15-ös állásnál. Majd 46:14-nél kikérte második idejét a vendégek Mestere, 25-18.

50:10-nél egy határozott Henigman (15) védekezést a játékvezetők piros lappal értékeltek.

52:19-nél a Mister is időt kért, 28-20. A sípszó, mely az időkérést jelezte egy időben szólalt meg Bombac (44) bombájával, így ezt a gólt nem került be a mai jegyzőkönyvbe.

54:29-nél a Szurkolók elkezdték a rászámolást a Vendégekre 30-20.

A mérkőzés végére, a két csapat közti különbség megmutatkozott, a Vendégek elfáradtak, így alakult ki a hét gólos különbség.

#hajrászeged #csakelőre

Így értékelték a mérkőzést a rétvevők

Apelgren Michael (Elverum Handball vezetőedzője) – Gratulált a Szegednek a megérdemelt győzelemért. Büszke a fiatal Csapatára a helytállásért. Az első félidőben lépést tudtak tartani a hazaiakkal, a két Csapat köti különbségnek a ki kellett jönni és ki is jött.

Juan Carlos Pastor (MOL-Pick Szeged vezetőedzője) – Gratulálta a Vendégeknek. Mirko remek formában játszott és hozzásegítette a Csapatot a győzelemhez. Akkor sikerült magunkra találni, amikor viossza álltunk a hatos halas védekezésre. Nekünk is fontos, hogy a fiatal játékosok is érezzék a BL meccsek hangulatát

Blonz Alexander (Elverum Handball játékosa) – Büszke a Csapatára, jól játszottak a mai napon az egyik legjobb Csapat ellen a sorozatban.

Mirko Alilovic (MOL-Pick Szeged kapusa) – Egyetért az edzőjével, amikor visszaálltak a 6-os falra a mérkőzés 15-dik percében.

Cikk: M.A.

 

Fotó: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App