Hazai pályán játszik világbajnoki-selejtező mérkőzést ma a magyar női A-válogatott labdarúgó csapata, Skócia ellen. . Margret Kratz a magyar válogatott szövetségi kapitánya keretében van olyan hiányzó, aki sérülés miatt nem számíthat. A  szövetségi kapitány, már szeptember 13-tól ,Telkiben elkezdte  az összetartó,  felkészülést, a  Skótok elleni és a szeptember 21-i Spanyolok elleni vb-selejtezőre.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS:

Magyarország – Skócia

 

 

Kihirdette első tétmérkőzésre készülő csapatát Margret Kratz. A női A-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal nem számíthat a ferencvárosi Fenyvesi Evelinre.

 Nagyon sajnálom, hogy Evelin megsérült, mert mindenképp szerettem volna meghívni. Szerencsére viszont mindenki más bevethető, ezért elégedett vagyok a keret összeállításával – kezdte a német szakember.

Ha pályára lép a következő két mérkőzés valamelyikén, debütál a felnőtt válogatottban Erős Evelin, az MTK-ban védő kapus, aki előző éves teljesítményével győzte meg a szakmai stábot. Bekerült a keretbe Vachter Fanni is, aki nemrég igazolt el a DVTK-tól, szintén az MTK-hoz. Visszatér a válogatottba Sipos Lilla (MTK), Boros Kinga (DVTK) és Szakonyi Emese (Astra) is.

 Emese nagyon gyors játékos, Fanni pedig kiváló képességekkel rendelkezik, jól cselez és minden megvan benne, amire egy válogatott játékosnak szüksége van, ráadásul még nagyon fiatal. Mind az öten a júliusi kiválasztó táborban győztek meg – kezdte Margret Kratz.

A válogatott szeptember 13-án találkozik és Telkiben tölti az összetartás idejét. Az első két világbajnoki selejtező találkozót szeptember 17-én Skócia, majd 21-én Spanyolország ellen játsszuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

 Mindkét csapat ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, nagy kihívások előtt állunk. A skótok között többen az angol Premier Leagueben játszanak, a spanyolok pedig sok Barcelona-játékost tudhatnak a keretükben, akik az előző szezon végén nyerték meg a Bajnokok Ligáját – nyilatkozta a német szakember. – Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen játszhatunk, így megtapasztalhatjuk a legjobb csapatok szintjét és láthatjuk, hol tartunk hozzájuk képest. Az biztos, hogy mindkét találkozón sok szenvedéllyel és bátran kell futballoznunk.

Két magyar játékos, Kocsán Petra és Csiki Anna is versenyben van még klubcsapatával a Bajnokok Ligája-csoportkörért, ahol Csiki Anna már az előző kiírásban bemutatkozhatott. Az ő játékukat – csakúgy, mint a Simple Női Liga együtteseit – is követi a szövetségi kapitány.

– Nagyon örülök, hogy Európa legerősebb sorozatában, a Bajnokok Ligájában játszanak magyar játékosok, így tudnak fejlődni és az itt szerzett tapasztalatukkal tudják majd segíteni a válogatottat is – ehhez azonban még sok mérkőzésen kell szerepelniük a legjobbak között. A magyar női bajnokság alakulását is figyelem, felkészülési mérkőzéseket is néztem, most pedig minden hétvégén igyekszem minél több találkozóra kilátogatni. Meglepődtem a színvonalon, magasabb, mint amire számítottam, mind a taktika terén, mind a lányok kvalitásait illetőleg.

Mielőtt elkezdődik a felnőttek összetartása, Margret Kratz a női U19-es együttessel tartott a csapat lipóti edzőtáborába.

– Hivatalos mérkőzést most nem játszott a utánpótlás csapat, a gyakorlásokat néztem meg és láttam közöttük tehetségeket. Vannak, akiknek helye lesz a felnőtt csapatban, de még korai lenne meghívnom őket, tovább figyelem a teljesítményüket – tette hozzá zárásul Margret Kratz.

Forrás: MLSZ

Borítókép/Szokodi László

2021 09.17

#szeged#sporthírek #szamy #szokodiacademy #szokodi #labdarúgás #nőilabdarúgás

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App