FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG , LIGUE 1.

FRISS HÍR:

NÉMET SZUPERKUPA -DÖNTŐ , ÉLŐ-BEN!

Bayern München – Lipcse 

08.12 20:45 Allianz Aréna

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE!  

Fotó/ Szokodi László ( PSG csapata nyerte a 2022/2023-as francia labdarúgó-bajnokságot, csapatfotó. )

 

Mint arról már beszámoltam a PSG nyerte a 2022/2023-as labdarúgó-bajnokságot. Az ünnepi ceremónia alatt már érzékelhető volt, hogy ez a csapat nem ebben a felállásban foglya kezdeni a következő bajnoki szezont. Bevallom ÉLŐ-ben látva ezeket a sztárokat, már az arcukra volt, írva , hogy legyen végre vége ennek a felhajtásnak, gyerünk haza , csomagoljunk, és  irány az új klub. Ezt akkor leginkább az újdonsült világbajnok L.Messi  és Neymar arcán lehetett észre venni, hiszen ők ketten a ceremónia után, egyből az öltözőbe távoztak. A találgatások elkerülése végett, gyorsan ki is derült, hogy L.Messi az Inter Miamiba igazolt. A folytatás nem maradt el,  a bajnoki cím ünnepi ceremónián, még mosolygó K.Mbbapé , aki a bajnoki cím mellé, a  gólkirályi címet is megszerezte.  Igaz, a francia válogatott csapatkapitányának,  2024-ig szóló szerződése van, a klubnál, bejelentette nem akar maradni és eligazolna, akár a spanyol sztár klubhoz is , amelyik az előző szezonban is szerette volna megszerezni a tehetséges játékost. K.Mbappé mire készül, azt egyenlőre csak találgatni lehet, hiszen a szaúdiak ajánlatának nemet mondott, és a spanyol klubbal nem egyezett meg a párizsi klub , így jelenleg kispados a francia csapatnál, Mbappé.

Fotó/ Szokodi László ( PSG játékosai: Kylian Mbappé a labdával, mellette L. Messi)

 

 

 

 

 

 

Mivel K.Mbappé ügye még folyamatban van , majd egy következő cikkben számolok be.

Fotó/ Szokodi László ( Neymar )

Neymar is elhagyná  a PSG-t!

A PSG nyári Japán turnéja során a brazil válogatott játékosa Neymar is közölte klubváltási szándékát a csapat vezetőségével.

A hat év párizsi tartózkodása után a világklasszis csatár, inkább visszatérne a Barcelona csapatához. Sok-sok apró részlet ami azt sugallhatta  Neymar számára , hogy a PSG már nem az ő otthona és ebben nagy szerepet játszik, hogy májusban a PSG szurkolók a párizsi otthona  előtt tüntettek.

Valamint az mellett sem mehetünk, el , hogy a PSG -színeiben nagy trófeát nem sikerült begyűjtenie. Az idei szezonban sem tudott sokat hozzátenni, hiszen a tavaszi szezon elején 02.12-én a Lille elleni mérkőzésen , (PSG–Lille (4–3), szenvedett bokasérülés miatt, a szezon hátralévő részében nem játszott.

A PSG- elnöke is döntést hozott!

A mai L’équipe számában olvasható, hogy ezt a mostani PSG csapatában folyó feszültséget a katari tulaj, Nasser Al-Khelaifi megunhatta, mivel a mai L’équipe  számában az jelent meg, hogy a csapat több játékosára nem számít a csapat , többek közt a 31-éves brazil válogatott Neymar játékára sem .

  • RMC Sport elárulta – Luis Enrique edző és Luis Campos sporttanácsadó behívta Neymart, Marco Verrattit, Hugo Ekitikét és Juan Bernatot, hogy közöljék velük, hogy a klub nem számít rájuk.

Neymar, Szaud-Arábiába folytatja?

Cristiano Ronaldo és Karim Benzema után Neymar lesz a következő nagy sztár, aki Szaúd-Arábiába szerződik ezen a nyáron? Az Al Hilal klub, amely nagyon aktív az átigazolási fronton, és hatalmas anyagi forrásokkal rendelkezik, mindenesetre keményen dolgozik, hogy megszerezze a PSG játékosát, Neymart. A jelenleg sem alamizsnát kereső brazil, ( kb: évi,  30 millió EUR), nem szeretné elhagyni Európát.

A szaúdi vezetők elkezdték az egyeztetéseket a játékos ügynökével. A tárgyalások úgy látszott, hogy a szaúdi klubhoz tudják csábítani a brazilt, de

De néhány napig úgy tűnik, felgyorsultak ezen az aktán, és elhatározták, hogy elcsábítják. Viszont jelenleg Neymar egy európai nagyobb   klubhoz szeretne szerződni, és ott fejlődni, de azt sem zárta ki, hogy visszatérjen a Barcelonához.

Cikk/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App