MOL Pick-Szeged – Telekom Veszprém 25-23 (10-10)

Tétnélküli presztízsmeccs     

Fél órával a meccs hivatalos kezdete előtt már a két Csapat szurkolótábora elkezdte hangolódást a rangadóra. Ahogy a bakonyiaktól megszokhattuk, nem hagyták otthon sem a hangjukat, sem dobjaikat, sem a dudáikat.

Az alapszakasz végét nézve, ennek a meccsnek idén nincs döntő szerepe, hiszen a hazaiak 10 ponttal előzik meg riválisukat. Azonban a két Csapat egymás elleni harca mindig is presztízsmérkőzést jelentett.

A mai napon először ült a vendégek kispadján veszprémi színekben David Davis az új-szegedi sportcsarnokban, aki Pastor mester tanítványa és egyben jó barátja is.

Az első félidőt a Szeged kezdte, Sostaric (24) labdáját Mikler hárította, majd Nagy első bombája kapufát talált, de a kipattanót már Alilovic (32) nem tudta védeni.

Már a meccs elején egymásnak feszült a két csapat. A 8-dik percben Blagotinsek meg is kapta az első 2 perces büntetést, az ezzel járó 7 méterest Sigurmannsson (10) értékesített, majd emberhátrányból egy újabb vendég gól került a táblára.

Még mindig 4-4 volt az állás, amikor egy kihagyott helyzet után Lékai kapott 2 perces pihenőt, mert a kipattanót megszerző Kallmant (8) visszarántotta.

17:06 kor kérte ki első idejét a Telekom Veszprém, egy, már a szurkolók által passzívnak vélt támadás végén (6-4)

22:05-nél a MOL Pick-Szeged is kérte első időkérését, amikor emberelőnyben támadhattak, Canellas (14), gyors góllal be is fejezte a támadást.

A második félidőt a vendégek kezdték, kapus poszton nem cseréltek, de a szegediek a „bombázóval” kezdték a második félidőt.

17-17 (46:20) időt kért a hazai csapat és egyben kapust is cserélt, Alilovicot Sego (16) váltotta.

Feszült hangulat a pályán és a lelátón is egyaránt, fej-fej mellett. 57:11 (23-21) időt kért a Telekom Veszprém, majd a hazaiak. A hazai Szurkolók állva bíztatják csapatukat, melyet Kallman beállóból szerzett góllal hálál meg, melyre Ilics válaszol. Manaskov ziccerét Sego védi, a végén még Gajic betalál a dudaszóval egy időben.

Így értékelték a mérkőzést a résztvevők:

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője – nehéz meccs volt, nehéz hét volt, hétközi meccsen Tatabányára látogatott Csapata. Az elejétől kezdve jobb volt a Szeged, fókuszáltabban játszott. A mai napon veszítettek, folytatják a munkát, találkoznak még a Szegegeddel. Gratulál külön a Misternek, bízik benne, hogy mind a két csapat bekerül a Final4-ba.

Juan Carlos Pastror, a MOL Pick-Szeged vezetőedzője – nehéz ilyen szintű meccset látni más bajnokságokban. A meccs tekintetében, úgy véli, előrelépés történt a védekezésben. Az első félidőben több lehetett volna a gólkülönbség, de a döntetlent sem értékelte rosszra. A szünet után ez volt az első olyan meccs, ahol megmutathattuk, mire vagyunk képesek. Gratulál a Szurkolóknak, ezzel a hozzáállással segítik a Csapatot. Most jönnek a kieséses meccsek a BL-ben, hozni kell. A Magyar Bajnokságban sok meccset játszottunk, így egész hetek lesznek készülni a következő tétmérkőzésekre, mondta a vezető.

Kent Robin Tonessen, a Telekom Veszprém jobb átlövője – természetesen csalódott, nagyon akarták ezt a győzelmet, úgy érzi a védekezésben jók voltak, a támadásban nem találták az összhangot.

Bánhidi Bence, a MOL Pick-Szeged beállója – magas szintű mérkőzést játszott a Csapat, eddig tét nélküli mérkőzéseket játszottunk 2019-ben, így kellett, ez a mérkőzés, hogy ismét a megfelelő hőfokra kerüljenek, a fontos meccsek ezután következnek.

Ahogy az interjúkben is elhangzott, mind a két Csapat már a BL következő ellenfelére készül. A kékek idegenben a Wisla Plock otthonában lépnek pályára a jövő hétvégén!

Fotó: Szokodi L.

#hajrászeged #csakelőre

                                                                                                                                                                             M.A.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App