• A múlt vasárnapi hazai tv-s labdarúgó sportesemények közül válogatva kétség kívül a legjobban a Match4 sportcsatorna ÉLŐ-ben közvetített Liverpool FC – Chelsea angol Ligakupa-döntőt vártam. A Liverpool FC , Virgil van Dijk hosszabbításban ( 118′, percben ), szerzett fejesgóljával győzte le a Chelsea-t és szerezte meg a Ligakupa-trófeát. Parádés meccs és jó  tényleg ami kell egy labdarúgó meccshez , az szinte minden megtörtént és ez a tv előtt ülők számára is élvezhető volt. Két magyar szakkommentátorok, Monoki Lehel és Sebők Vilmos , ( Match4 sportcsatorna szakkommentátorai), akik ,  Élő-ben a  Wembley Stadionból „vezényelték” le  a kupadöntőt. A vezénylés szót direkt írtam, hiszen , történt, hogy a végén a két magyar szakkommentátor készített egy videót, a liverpooli csapat a szurkolói előtt való ünneplés közben Sebők Vilmos a Liverpool csapathimnusz alatt vezényel és ….. !

A videó vegyes megítélésben részesült a közvéleményben, többek tiszteletlennek minősítették Sebők viselkedését, komolytalan magatartásával megzavarva a világ egyik legjelentősebb klubcsapata meghitt ünneplését. A történtek után Monoki letörölte közösségi oldaláról a videót, de tettük nem maradt következmények nélkül. A Match4 sportcsatornát birtokló Network4 Media Group hivatalos közleményben bejelentette, hogy belső vizsgálatot rendelt el Monoki és Sebők viselkedése ügyében.

A Network4 Media Group minden szurkolótól elnézést kér munkatársai, Monoki Lehel és Sebők Vilmos angol Ligakupa-döntő utáni viselkedéséért. Az ügyben belső vizsgálatot rendeltünk el. A Network4 Media Group elkötelezett a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló együttműködés és sportszerű viselkedés mellett

– olvasható a szűkszavú közleményükben.

Több hazai médiaportálon és TikTok-on is sok-sok megjegyzésben az olvasható, hogy mi volt ebben kivetnivaló!

–  Média képviselőjeként , nem viselkedhetsz úgy ,egy meccsen, mint egy SZURKOLÓ!

Mint online média tulajdonosként ( Szokodi Academy Media , www.szokodiacademy.hu ), és Magyarország , egyik legtöbb nemzetközi labdarúgó mérkőzéseiről élő-ben tudósító sport fotóriportereként fogalmaztam meg, ezt a kijelentést.

Bizonyára sokatok számára, egy labdarúgó mérkőzés szurkolói minősítésben teszitek. A szurkolókra is sok szabály vonatkozik, de akkor képzeljétek el, egy tv-stáb, újságírók, és fotóriporterek számára egy „vaskos  kézikönyv”, amiben pontról-pontra megvan határozva, hogy a stadionba belépéstől kezdve, a stadion elhagyásáig miket kell betartanod és miként kell viselkedned.

  • Én az UEFA, FIFA, Ligue 1., PSG, AC Milan , Bundesliga, Bayern München , …stb, szervezeteknél vagyok, magyar  média és nemzetközi fotóriporterként regisztrálva. Nem volt könnyű, több évnyi munkámba került és számos dokumentum és portfólió mellett ma már elismerést vívtam ki ezen szervezeteknél, csapatoknál.
  • Az angol bajnoksággal is próbálkoztam, de nagyon nehéz bejutni , hogy a Premier League meccseire akkreditációt tudj benyújtani. A legutolsó levelezésünkből kiderült , egy pontnak nem felel meg az online médiám, nem rendelkezik a cégem, most kapaszkodj meg,  5 milliós felelőségbiztosítással. Most nem egy-egy mérkőzésről beszélek, hanem egy bajnoki szezonra , ez a felelőségbiztosítási díj nélkülözhetetlen, hogy médiásként beszámolót készíts.
  • Visszatérve a két magyar szakkommentátor viselkedésére, én biztos vagyok benne , hogy ezt poénnak gondolták Sebők Viliék, de ezt tiszteletlennek tudták be a szurkolók, és ebben azért van valami, mert ott ennek múltja van és higgyétek el az angol szurkolóknál az első helyen a foci áll, aztán … jöhet bármi. Lesz-e ennek következménye?
  • Valószínűnek tartom biztos, anyagi jellegűre gondolnék első körben , de azt sem tartom kizártnak, hogy a két magyar kommentátor élőben angol bajnokit nem fog közvetíteni.

Cikk/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App