-Szurkoljunk, csak normális keretek között!

 

  • A labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt a Puskás Arénában négy mérkőzést játszottak. Ebből két magyar mérkőzést a portugálok és a franciák elleni mérkőzésen szurkolhattunk a magyar válogatottnak. A stadionon belül a szurkolók fontos szerepet töltenek be és ezt pláne az elmúlt év járványhelyzete miatt is megtapasztaltuk, hogy nagyon fontos, hogy nézők előtt rendezhessék meg a mérkőzést. Ehhez nekünk szurkolóknak is megfelelően kell viselkednünk, hiszen a mieink megmutatták az Eb-mérkőzéseiken, hogy egy „új generációs magyar válogatott született”, Marco Rossi vezetésével. Most rajtunk a sor, hogy felnőjünk a válogatott mellé és itthon és külföldön is méltóképpen képviseljük, szurkoljunk nekik.

IGEN!

Az elmúlt mérkőzések alatt az UEFA vizsgálatot indított, mivel több hazai mérkőzésen a szurkolók nem megfelelő módon szurkoltak. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is megfogalmazott egy levelet a szurkolók részére.

 

„Nincs fontosabb, mint hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt ház, hazai szurkolói buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit.”

Tisztelt Szurkolók!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként ezúton is köszönetet mondok azért, hogy olyan fantasztikus hangulatot teremtettek az Európa-bajnokság  mérkőzésein, mely egyértelműen hozzájárult a magyar férfi válogatott tiszteletre méltó szerepléséhez. Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére, sokan idegenbe is elkísérték a csapatot.

Vasárnap még egy nyolcaddöntő-mérkőzésnek, a Hollandia–Csehország összecsapásnak ad otthont a Puskás Aréna, melyre ismét több tízezer magyar néző váltott jegyet. Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is.

Tiszteljük a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit!

Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.

A fentieket nem a Magyar Labdarúgó Szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kérem Önöktől.

Buzdításukat, sportszerű és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke

Forrás: MLSZ

Borítókép/Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App