-Szoboszlai nem fog ma gólt pirítani, de reméljük Lewandowski sem!

Az előző egymás elleni mérkőzéseken is papíron erősebb ellenféllel szemben irányítottam a csapatomat, bízom ennek a sorozatnak a folytatásában.- Marco Rossi 

 

  • A Magyar Labdarúgó-válogatott ma játssza első mérkőzését, a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatban: Lengyelország ellen lép pályára a Puskás Arénában. Miként készült a válogatott az elmúlt napokban, arról a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi nyilatkozott

 

Fotó/SZAMY

– „Remélem, a Paulo Sousa elleni harmadik mérkőzésen is sikerül meglepetést okozni, és csapatommal megőrzöm ellene a veretlen mérlegemet – fogalmazott Rossi. – Az előző egymás elleni mérkőzéseken is papíron erősebb ellenféllel szemben irányítottam a csapatomat, bízom ennek a sorozatnak a folytatásában. Paulónak megvan a saját stílusa, ezzel tisztában vagyunk, de azt így sem lehet előre kitalálni, hogy pontosan milyen feladatokkal és összetételben küldi pályára a csapatát, mi megpróbáltunk minden eshetőségre felkészülni, így a négyvédős és a háromvédős rendszerre is. Emellett természetesen igyekeztünk felkészülni a legjobb játékosaikra is, az egy másik kérdés, hogy sikerül-e megvalósítani a pályán a tervünket. Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, mellette Zilinski is igazi klasszis, de rajtuk kívül is nagyon sok remek játékos szerepel a lengyeleknél, akik topcsapatokban szerepelnek hétről hétre. Nem véletlen, hogy míg mi a 40. helyen állunk a világranglistán, ellenfelünk a 19. pozíciót foglalja el. A sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték, emellett az egyéni játék szintjén is a maximumot kell adnunk, valamint szerencsére is szükségünk lesz, mert utóbbi összetevő is nagyban hozzájárul a mérkőzések kimeneteléhez. A kulcspillanatokban elengedhetetlen a szerencse, enélkül nehéz eredményeket produkálni”., nyilatkozta a Marco Rossi.

 

A sajtótájékoztatón Nikolics Nemanja, a korábbi lengyelországi gólkirály is nyilatkozott.

Fotó/SZAMY

A sajtótájékoztatón a korábbi lengyelországi gólkirály, Nikolics Nemanja is válaszolt az újságírók kérdéseire. A MOL Fehérvár csatára optimistán várja a mérkőzést, mert úgy érzi, az elmúlt időszak eredményei okot adnak a bizakodásra.

– Mindenki tele van önbizalommal, remek hangulatban várjuk a mérkőzéseket – mondta Nikolics. – Az előző fél év okot ad a bizakodásra, hiszen nagyon szép eredményeket értünk el, megvalósítottuk minden kitűzött célunkat, és a mutatott játékra is lehet alapozni. Persze, a játékban még fejlődnünk kell egyénileg és csapatként egyaránt. Tiszteljük a lengyelek, de bízunk a saját képességeinkben, és abban is, hogy az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk a jövőben. A lengyeleknél játszik a világ egyik legjobb játékosa ott van a csapatban: Lewandowski fantasztikus ütemben termeli a gólokat. Fontos, hogy kikapcsoljuk őt a játékból, ez azonban korábban nálunk erősebb csapatoknak sem sikerült. Apróságok dönthetnek, fontosak lehetnek a pontrúgások, és el kell kerülnünk a hibákat. Harcos meccset várok, kemény párharcokkal, rengeteg futással, de itthon a a győzelem megszerzése a célunk. 

Forrás: MLSZ

  • A magyar válogatott játékosa, Lovrencsics Gergő is bizakodó, a mai lengyel válogatott elleni mérkőzés kapcsán. Számára erősebb a kötődés a lengyel futballhoz, hiszen négy évet töltött légiósként a Lech Poznan csapatában.

„A szövetségi kapitány nagyon jól ismeri Paulo Sousa munkásságát, és tudja, milyen stílusban és felfogásban játszatta korábbi csapatait. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fel fog minket készíteni a csütörtök esti mérkőzésre. Ma már a légiósokkal együtt tudunk edzeni, más edzésmunkát végezhettünk, mint az elmúlt napokban az itthon játszó kerettagokkal „– tette hozzá a ferencvárosi játékos.

 

  • A magyar válogatott nem az esélyese a mérkőzésnek , de az elmúlt mérkőzéseken mutatott teljesítmény bizakodóvá teheti a szurkolókat, még akkor is, ha a hazai kis kedvencünk  Szoboszlai Dominik nem tud ma pályára lépni. A másik jel, az lehet, hogy a játékosok és a szövetségi kapitány, Marco Rossi is bizakodó a lengyel mérkőzés kapcsán. Viszont könnyű dolga nem lesz a magyar válogatottnak, hiszen a   a lengyel csapatban az a  Robert Lewandowski fog ellenünk játszani, aki a Bundesligában pillanatnyilag pirítja a gólokat.

Fotó/SZAMY

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE:
Kapusok:

Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:

Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)

Támadók:

Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
20.45: Anglia–San Marino
20.45: Andorra–Albánia

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45: 
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: 
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: 
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App