OTP Bank Liga, 16. forduló:
MTK Budapest–Paksi FC 3–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v: Farkas
gólszerzők: Dimitrov (74.), Prosser (79.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.)
sárga lap: Miovski (36.), Cseke (87.), illetve Osváth (51.), Ádám (81.)
kiállítva: Hegedűs (41.)

MTK: Mijatovic – Kata, Ferreira, Herrera – Gera, Cseke, Dimitrov (Mezei Sz., 83.), Biben, Schön (Barna, 90.) – Prosser, Miovski (Osei Clinton, 88.)
Paks: Hegedűs – Szélpál (Vas G., 61.), Gévay (Nagy R., 75.), Szabó J. – Kulcsár D. (Osváth, a szünetben), Balogh B., Bognár I., Bertus – Szakály D. (Sajbán, a szünetben), Ádám, Haraszti (Holczer, 44.)

A mérkőzés nagy iramban kezdte mind a két csapat. Az iram viszont, több taktikai szabálytalanságot okozott, és többször sérüléssekkel végződött. Amit Farkas játékvezető az első félóráig tűrt, majd az elsőt Miovskinak és még ezt 3 sárga lap követte, de egy piros lap is kivillant az első félidőben a vendégek kapusa, Hegedűs  kapta. Az első félidőben több percre  állt le a mérkőzés Szélpál sérülése végett. A második félidőben emberelőnyben játszó hazaiak felőrölték a paksiakat és a 74. percben Dimitrov révén megszerezték a vezetést. Az 1-0-ás vezetés után sem állt meg az MTK sorozatos támadásiból a 79., 89. percben tudták még növelni előnyüket. A vendég csapat a hosszabbításban tudott egy gólt szerezni, és ezzel szépíteni az eredményen.

Bognár György, a Paks vezetőedzője a sajtótájékoztatón elmondta:

Fotó/SZAMY

„Sajnos már az első félidőben, a kiállítás előtt is igen passzívan játszottunk. Azokon a játékosokon, akik hat nap alatt már a harmadik mérkőzésüket játszották, látszott a fáradtság. Nem volt ritmusunk, gyengén játszottunk. A kiállítás, valamint Szélpál kiválása után már csak hátrafelé tudtunk cserélni, amit az MTK is észrevett és jól kihasználta létszámfölényét. Úgy készültünk, hogy elöl friss emberekkel – Szakály, Haraszti, Ádám – rohamozunk, aztán a padról beállva Sajbán, Nagy, Osváth tovább frissítette gyorsította volna a játékunkat. Ezt a piros lap miatt végül nem tudtuk megoldani. Persze nem adtuk fel, különben nem lett volna három támadónk a pályán, és volt is elképzelésünk a meccs megnyeréséhez, de aztán védőnk sajnálatos sérülése keresztülhúzott mindent. Sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés” – értékelte a találkozót Bognár György.

 

 

 

További eredmények:

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1–3 (0–2)

Ferencvárosi TC–Budafoki MTE 2–1 (0–0)

MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 3–0 (1–0)

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App