OTP BANK LIGA 24. FORDULÓ

„Úgy gondolom, hogy gratuláció érdemli a csapatomat!”- Sergei Rebrov

 

-Így kezdte a sajtótájékoztatót Sergei Rebrov a DVTK legyőzése után, majd  így folytatta.

-„Hiszen az előző mérkőzésen az MTK ellen, az első félidőben játszottunk, jól a második félidőben , pedig elég rosszul és kaptunk két gólt. A mai mérkőzésen az első félidőben nyújtottunk talál gyengébb játékot viszont a második félidőben abszolút látszott a motiváció a fiúkon.”

A Ferencváros a tavaszi  elvesztett hazai találkozón, most 1-0-ra tudta legyőzni a DVTK csapatát és magabiztosan vezeti a bajnokságot. A DVTK vezetőedzője Zoran Zekic is nyilatkozott.

Zoran Zekic nyilatkozata, a mérkőzés után.

A szerdai napra három fordulót rendeztek.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 2–0 (2–0)
Gólszerzők: Cseri (30.), Vutov (40.)

A Mezőkövesd jó formáját mutatja, hiszen 13 mérkőzésen nem kapott ki. A Pintér alakulat ilyen jól szerepel a következő bajnoki fordulókban a véghajrára odaérhetnek a dobogó alsó két helyére . A ZTE csapata nem szerepel jól a mai elvesztett találkozóval együtt mindösszesen egyet tudott megnyerni és a bajnoki tabellán is az utolsó előtti helyről várja a folytatást.

Fotó/SZAMY

Pintér Attila: „Először is sok sikert kívánok a Zalaegerszegnek a folytatásban. A találkozó előtt is mondtam, hogy ez egy „hatpontos mérkőzés”, amelyből jól jöttünk ki. Úgy gondolom, hogy a találkozón még voltak lehetőségeink, amelyekkel, ha jól sáfárkodunk, további gólokat szerezhettünk volna. A mérkőzés elejére véleményem szerint egy kicsit rányomta a bélyegét a meleg időjárás, viszont ahogy telt az idő, egyre agresszívebben játszottunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a játékosok átérezték a találkozó fontosságát.”

Fotó/SZAMY

Boér Gábor: „Sok volt a hiányzónk a mai mérkőzésen, ennek ellenére jól kezdtünk, jó teljesítményt nyújtottunk az első 30 percben. Sajnos egy kapitális egyéni hiba miatt gólt kaptunk és futnunk kellett az eredmény után. A szünetben változtattunk és úgy gondolom, hogy a Mezőkövesdnek a kiállításig nem volt nagy lehetősége. Véleményem szerint a csapatnak volt tartása, ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez.”

  • A másik izgalmas találkozó a lila-fehérekhez kötődik. Az Újpest hazai pályán fogadta a Budafok együttesét. Az előző két találkozójuk 1-1-es döntetlennel ért véget. Pont ideje volt, hogy egyik csapat elhúzzon a másiktól. Ezen a mérkőzésen az Újpest volt, két góllal erősebb.

 

ÚJPEST FC–BUDAFOKI MTE 2–0 (0–0)
Gólszerzők: Mitrovics (90.), Perošević (91.)

“Kezdjük rögtön a végén, hiszen két nagyon fontos gólt szereztünk, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Nem csak a két gólnak köszönhetjük a győzelmet, hanem, hogy azokat megelőzően komoly mezőnyfölényt tudtunk kidolgozni és ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a játék folyását. Annak ellenére, hogy nem sikerült a büntetőt értékesítenünk, meg tudtuk őrizni a hidegvérünket és nyugodtak, megfontoltak maradtunk. Nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki és teljesen egyetértek abban, hogy a Budafok kapusa szenzációsan védett. Gyakorlatilag minden próbálkozásunk az ő kezei közt landolt. Végig küzdöttünk és fontos lépést tettünk a bajnokságban azzal, hogy az utolsó percekben kétszer is betaláltunk. Azt hiszem, ez már nem véletlen, a csapat jó úton halad, hisz az utolsó 6 meccsből 5-öt megnyertünk. Lehetőségem volt több játékost kipróbálni, akár több helyzetben is, hiszen háromszor is felállást váltottunk a mérkőzés során. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben a helyzetben hogy mozognak, hogy teljesítenek a pályán. Sok fontos meccs vár ránk, erre szeretnénk felkészülten érkezni, így ebből a szempontból is hasznos találkozó volt a mai. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez!,nyilatkozta Michael Oenning ,Újpest FC vezetőedzője.

 

Csizmadia Csaba , a Budafok csapat vezetőedzője, így értékelte a találkozót.

„Ha nincs a kiállítás, másképp alakult volna ennek a meccsnek a végjátéka! Úgy éreztem, hogy a szünet után sikeresek lehetünk, kontratámadásokból szerettünk volna gólokat szerezni és meg is voltak a lehetőségeink az újpesti kapu előtt. A piros lap után abban bíztam, hogy fegyelmezett védekezéssel ki tudjuk húzni a végéig kapott gól nélkül, de a hazaiak olyan nagy nyomást gyakoroltak ránk, amit nehéz volt elviselni. Sorra jöttek a lövések és Bese Balázs védései, de egy megpattanó labda végül döntőnek bizonyult.”

A hétközi bajnoki forduló utolsó mérkőzését MOL Fehérvár csapata vívta,  a Paks ellen.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC 2–2 (1–0)
Gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) illetve Haraszti (78., 85.)

Az idei évben gyengén szereplő, tavalyi ezüstérmes MOL Fehérvár csapata, a Paks csapatát fogadta hazai pályán. A találkozót jól kezdő hazai csapat gyorsan megszerezte a vezetést és ezt a második félidő első felében növelni is tudta, de a vendégek a két gólra, két góllal tudtak válaszolni, így a hazai fehérvári csapat ismét nem tudott hazai pályán győzni, de egy ponttal gazdagabb lettek.

Bognár György, nem szokta véka alá rejtegetni véleményét, a mérkőzés alatt, ezt megszokta osztani a játékvezetőkkel is!

„Nem akarok már nyilatkozni a játékvezetésről, mert unalmas. Ez egy olyan kontroll nélküli, belterjes világ, amivel kár szembeszállni. Azt gondolom, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.”- Bognár György

 

Fotó/SZAMY

 

Fotó/SZAMY

„A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok, hisz’ sérülések miatt kényszerből is kellett cserélnünk, valamint ott van a hétvégi meccs, arra is igyekeztünk tartalékolni. Az első félidőben szinte végig mi támadtunk, a Fehérvár pedig kontrázott, azt egyébként rendkívül jól, valamint gyorsabban reagáltak egy-egy szituációban. Ma több fiatal játékos bizonyíthatott, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, le a kalappal előttük. A szünetben már a szombati összecsapással is kalkuláltam, és gondoltam, Szendreinek és Szabó Bálintnak is lesznek jó megmozdulásai, és voltak! A második játékrészben volt egy tíz-tizenöt percünk, mikor ki tudtunk egyenlíteni, nagyon jó megoldásaink voltak, és cseréink hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. Úgy vélem, maximálisan megérdemeltük az egy pontot, végig próbáltunk letámadni, aminek meg is lett a sikere” – fogalmazott a Paks csapat  vezetőedzője, Bognár György.

Fotó/SZAMY

Szalai Tamás, megbízott edző értékelése.

„Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan vezetést szereztünk, ezután pedig további gólszerzési lehetőségeket dolgoztunk ki még az első 45 perc során. Ezek sajnos kimaradtak, nem tudtuk lezárni a meccset. Tudtuk, hogy a Paks magasan fog védekezni, nagy területek lesznek mögöttük, sokszor azonban az utolsó passzaink nem sikerültek, ha pedig helyzetig jutottunk, nem tudtuk gólra váltani. A második félidőt is jól kezdtük, sikerült újabb gólt szereznünk, újabb helyzeteket alakítottunk ki, ám ahogy az első félidőben, úgy a másodikban sem tudtuk ezeket a helyzeteket gólra váltani. Ellenfelünk a végén belelkesedett, ennek az eredménye pedig az lett, hogy kiegyenlítettek. Ennél jóval kiegyensúlyozottabban kell futballoznunk, az ugyanis nem fér bele, hogy ekkora hullámvölgyeket produkálunk a 90 perc során – gondolok itt az első játékrész utolsó tíz percére, vagy a második félidő utolsó negyedórájára. Vasárnap máris itt a következő meccs, lehet javítani.

KÉPGALÉRIA!

A Budapest Honvéd – MTK Budapest, és a Ferencvárosi TC – DVTK mérkőzésekről  készített Academy Media képek.

Fotó/SZAMY

OTP BANK LIGA 24. FORDULÓ

OTP BANK LIGA 24. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:

 

03.02 KEDD:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-1

Budapest Honvéd – MTK Budapest 3-2

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 1-0 

03.03, SZERDA:

Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE  2-0

Újpest FC – Budafoki MTE   2-0

MOL Fehérvár – Paksi FC     2-2

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App