OTP BANK LIGA 10., FORDULÓ:

 

Ferencvárosi TC–MTK Budapest  0-0 (0-0)

Groupama Aréna, Budapest 6907 néző, Vezette: Solymosi Péter (Pillók, Tóth II., Horváth, Bogár, Kovács, Szőts)

Sárga lap: Blazic (64.), illetve Ferreira (45.)

Ferencvárosi TC: Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 46.) – Besic (Laidouni, 46.), Vécsei (Somalia, 62.) – Mak (Marin, 76.), Uzuni, Tokmac – Mmaee (Boli, 28.)

Vezetőedző: Peter Stöger

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Ramadani, Dimitrov (Kosznovszky, 85.) – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Miovski (Kocsis, 86.), Grozav (Kata, 90+4)

Megbízott edző: Pintér Ádám

Fotó/Szokodi László

Peter Stöger

– Nem egyszerű a mai mérkőzésről beszélnem, hiszen a meccs első 60-65 percében nem játszottunk elég türelmesen, nem mutattunk elég akarást, hogy győzelemmel fejezzük be a bajnokit. Az utolsó 20-25 percben már elégedett voltam a küzdőszellemmel, láttam a fiúkon, hogy nyerni szeretnének. Magam sem értem ezt a produkciót. Beszéltem a fiúkkal, elmondtam nekik, hogy ez a teljesítmény nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Csak a nevek alapján megfelelő kvalitással rendelkezünk, de ma nem mutattuk meg ezt, ezért csalódott vagyok. Nehéz periódusban vagyunk, de meg fogjuk oldani a problémáinkat – kezdte Peter Stöger, aki elmondta véleményét a szurkolók reakciójáról, a füttyszóról is. – Érthető, hogy a szurkolók csalódottak, mi is mindannyian azok vagyunk. Nem elég csak a nevek értéke és a játékosok kvalitása ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, munka nélkül ezt nem lehet megcsinálni. Ha a pályán nem dolgozunk eleget, nem fogjuk elérni a célunkat.

Vezetőedzőnk szerint nem egy nagy probléma van jelen a csapat életében, hanem több kisebb.

– Új játékosok érkeztek, megújult a keret, de szerintem emberi problémákat is meg kell oldanunk. Az elmúlt években három bajnoki címet nyert egymás után a csapat. Nem a motiváció hiányzik a játékosokból, de nem egyszerű elérni azt, hogy a negyedik is meglegyen zsinórban. A hajrában azt a játékot és taktikát játszottuk, amit szeretnénk látni, ha több beadásunk, több helyzetünk lett volna, gólt is szerezhettünk volna. Sok kicsi dolgon kell javítanunk, ez az edző dolga, de elhihetik nekem, hogy a szezon végén megnyerjük a bajnokságot.

Peter Stöger elmondta, hogy Botka Endre remélhetőleg két hét múlva visszatérhet, Ryan Mmaee viszont megsérült, ezért kellett lecserélni az első játékrészben. A tréner a sajtóesemény végén a fiatal szerb játékos, az eddig kevés játéklehetőséget kapó Zeljko Gavric helyzetéről is beszélt.

Forrás/ https://www.fradi.hu/

– Zeljko Gavric egy fiatal és nagyon tehetséges játékos. Nincs könnyű helyzetben jelenleg, nagyok az elvárások felé. Szeretném kivárni a megfelelő időpontot a bevetésével kapcsolatban. Éppen ezen a héten beszéltem vele erről, tisztában van a helyzetével. Vannak játékosok, akiknek időre van szüksége, de biztosak lehetnek benne, hogy sok percet kívánok neki adni.

Fotó/Szokodi László

 

Pintér Ádám:

 – Ez egy bravúros teljesítmény volt a csapattól az elmúlt hetek láttán. Nagyon szervezetten játszottunk, végig tudtuk, hogy ha egy kis hiba is jönne, azt megbüntetné a Fradi, de ezúttal mindig volt egy bevetődő ember, aki odaért, aki mentett, amikor kellett. Elöl csak kis helyzetekig jutottunk legfeljebb, így tudjuk, miben kell még fejlődnünk. Jó úton indultunk el, ezen megyünk tovább. Ami az én beugrásomat illeti: csak ma tudtam meg, hogy én ülök majd a padon, Ciki bá’ ugyan szeretett volna ott lenni a csapat mellett, de az orvosi stáb úgy látta jónak, hogy ne kockáztassunk. Én követtem az utasításokat a padon, csak az egyik láncszem voltam ma.

Borítókép/Szokodi L.

2021 10.25

 

OTP BANK LIGA 10., FORDULÓ:

10.22 PÉNTEK:

15:30 ZTE FC – GYIRMÓT FC GYŐR 2-1

17:45 PAKSI FC – KISVÁRDA MASTER GOOD  2-2

20:00 ÚJPEST FC – MOL FEHÉRVÁR FC 1-0

10.24 VASÁRNAP:

13:30 DVSC -PUSKÁS AKADÉMIA 0-3

15:45 BUDAPEST HONVÉD – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-3

18:00 FERENCVÁROSI TC – MTK BUDAPEST 0-0

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App