UEFA EURO 2020

-Vezéráldozatba is kerülhet a franciák elleni sikeresebb szereplés

Labdarúgó Európa-bajnokság “F”-csoport

Mint arról beszámoltam a labdarúgó Európa-bajnokság „F” -csoportjában szereplő magyar válogatott lejátszotta első Eb-mérkőzését. A  címvédő portugál csapat ellen 3-0 -ás vereséget szenvedtünk, a Puskás Arénában. A magyar válogatott az első 85 percéig úgy tűnt pontot tud szerezni a az Eb-címvédővel szemben. Az utolsó percek a portugáloké volt, akik egy szerencsés gól után , egy büntetőt is rúghattak, majd a hosszabbítás második percében Cristiano Ronaldo  mezőny góllal is betalált. A mieink második fordulóban a francia válogatott ellen lépnek pályára a Puskás Arénában. A franciák a német válogatott ellen győztek az Eb első forduló mérkőzésükön. A mieinkre nem könnyű mérkőzés vár és abban a tudatban lehetünk, hogy  Marco Rossi is változtatni fog a franciák elleni magyar válogatott kezdő 11-én.

Az is biztos, hogy a franciák ellen egy egészen más stílusú mérkőzést fogunk látni és egy másik küzdelmet kell mutatnia a magyar válogatottnak. A franciák a németek ellen két lesgólt is lőttek, ami azt mutatja, hogy biztosak lehetünk, hogy  egy küzdeni akaró francia csapat fog pályára lépni és beszeretné biztosítani az ellenünk elért győzelem esetén a csoportból való továbbjutást. A portugálok elleni találkozó mennyire vett ki a mieinkből az majd kiderül, de frissíteni és néhány helyen változtathat a kapitány, Marco Rossi, aki értékelte a portugálok elleni válogatott teljesítményét.

Fotó/Szokodi L.

– A 83. percig elégedett voltam a játékunkkal, de azután sajnos három gólt is kaptunk – kezdte értékelését Rossi. – Talán az én hibám is volt, hogy túl sokat kockáztattunk. Az összteljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Nem voltunk szerencsések, különösen a 84. percben, amikor kétszer is megpattant a labda, és ebből kaptunk gólt. Ez persze előfordul, ha mélyen védekezik egy csapat. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy bátrabban kell játszanunk, ha helyzeteket akarunk kialakítani. Reagálnunk kell erre a vereségre, meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni. Magyarországot kell a lehető legjobb módon képviselni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje, hiszen két mérkőzés még hátra van a csoportkörből. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. A srácok is mindent beleadtak megítélésem szerint, de az utolsó tíz percben történtek elemzést igényelnek.- mondta a kapitány.

Forrás: MLSZ

Az Academy Media tervezett magyar válogatott kerete a franciák ellen.

Melyik posztokon?

 

Az egyik lehetséges, csatár poszton, Szalai Ádám csapatkapitány helyett,  Schön kezdőként léphet pályára. Szalai Ádám valószínűsíthető azért kellene a franciák ellen pihentetni, mert a német csapat ellen egy erős, kipihent Szalai Ádám vezérre,  lenne szűkség. Ádám a Bundesligában futballozik jól ismeri a német taktikát, mentalitást és ez fontos lenne a németek ellen.

A másik ilyen poszt a védelemben Bolla Bendegúz, aki gyors és erőben is sikeres lehet akár Mbappé megállításában. Az biztos, hogy a franciák elleni mérkőzésen nagyon fontos szerepe lehet a magyar középpályás sornak, Kleinheiser vezetésével. Az biztos, hogy iramban még többet kell majd mozognia a mieinknek és ezt nagyon jól mutatta Nagy Ádám a portugálok elleni mérkőzésen is, hogy iramban fel tudjuk venni a versenyt a nagyokkal szemben. A másik meghatározó, hogy mennyire erősen tudunk faltolni, ütközni egyszóval minél messzebb megállítani a franciákat a magyar kaputól. Ezért lesz nagy szerepe ebben Kleinheisernek aki már a középpályán összhangot kell kialakítani a mieink közt és biztosítani a hátvédjeinknek minél kevesebb francia tudjon tovább jutni és az esetleges kontra támadásokban besegíteni a csatárainknak.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság “F”-csoport, 1. forduló:

Magyarország – Portugália 0 – 3 ( 0 – 0)

Franciaország – Németország 1-0 (1-0)

 

Labdarúgó Európa-bajnokság “F”-csoport, 2. forduló:

2021 06.19. szombat:

15:00   MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

18:00   Portugália–Németország

 

 

 

Borítókép: (Photo by Alex Livesey – UEFA/UEFA via Getty Images)

Labdarúgó Európa-bajnokság “F”-csoport, állása, 1. forduló:

                                                  Gy  M     D   V     P

  1. Portugália               1     1    0     0     3

  2. Franciaország        1     1    0     0     3

  3. Németország         1     0    0     1     0

  4. Magyarország        1     0    0     1    0

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ MAGYAR VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE :

KAPUSOK:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VÉDŐK:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (FC Lugano)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holender Filip (Partizan Belgrád)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (Bristol City)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (DAC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)

TÁMADÓK:

Hahn János (Paksi FC)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)
Varga Roland (MTK Budapest)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App