UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG NYOLCADDÖNTŐ

 

Tovább tart a dánok menetelése, elsőként kerültek be a legjobb nyolc közé!

 

  • Dánia magabiztosan győzte le a Wales csapatát és elsőként jutott be a legjobb nyolc közé. A dán csapat menetelése engem, eléggé meglepet miután a finnek elleni találkozón csapattársuk Christian Eriksen rosszul lett és kórházba szállították, azóta már ki is engedték a dán játékost és a hírek szerint már meg is látogatta a csapatot. Az eset után a dán csapat erősebb tudott lenni, ami halandók számára, a trauma inkább visszahúzó hatást vált ki. A „B”-csoportban szereplő dánok az utolsó csoportmérkőzésükön az oroszok legyőzésével, a második helyen  biztosították be magukat a legjobb tizenhat közé. 

A walesi csapat az első félidőben meglepték a dánokat felállásukkal.

Wales kezdő 11:

 

Wales – Dánia 0-4 (0-1)


Amszterdam, 
Johan Cruijff Aréna. Vezette: Siebert (német)

WALES: Ward – C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (H. Wilson, 60.), Allen – D. James (D. Brooks, 78.), Ramsey, Bale – K. Moore (T. Roberts, 78.)

Szövetségi kapitány: Rob Page
DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard – Stryger Larsen (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 60.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite

Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
⚽️Gólszerző: Dolberg (27., 48.), Maehle (88.), Braithwaite (90+6.)
?Kiállítva: H. Wilson (90.)

⚽️GÓÓÓL!

Az első félidő 27. percéig nem tudtak a dánok a walesiek felé kerekedni, majd egy dán középpályán indított támadás során Damsgaard kapja meg a labdát aki passzol Dolbergnek aki térül, fordul egyet majd kilövi a jobb alsó sarkot, 0-1.

Hoppá! Ez egy nagyon szépen kidolgozott dán támadásból szerzett gól!

A második félidő első perceiben már érződött a dánok fölénye, több passz, több labdabirtoklás után a 48. percben ismét Dolberg góljának örülhettek a dánok.

48. perc Braithwaite a jobb szélen megszökik, majd a tizenhatoson belülre érve balra beadja a labdát, azt egy walesi játékos megpróbálja kigugni, de bénán így pont Dolberghez pattan a labda aki nem bénázik, a labdát a kapu jobb oldalába lövi, ami az elvetődő Ward  mellett bemegy a kapuba, 0-2.

Dolberg gyerek második gólja! Walesi játékosok nem nagyon figyeltek itt a támadó dán játékosokra.

88. perc: Az ellenfél térfelén poroszkáltak a dánok, amikor is egy walesi játékosról kimegy a labda és innen indul szinte a dán gól. Boilesen bedobja a labdát társának, aki a másik oldalra íveli a labdát  dán bal oldali Maehlenek aki a levett labdát kényelmesen leveszi a labdát megfordul és kilövi a kapu  bal felsőt, 0-3.

Azét itt már elfáradt walesi játékosok, akik figyelmen kívül hagyták Maehlét.

Így jártak, megérdemelt dán vezetés és öröm.

A gól után pár pillanatra a játékvezető Harry  Wilson részére felmutat? egy piros lapot és valljuk be jogosan, nem is értettem, mit reklamált a walesi játékos ezek után.

⚽️GÓÓÓL!

90+6 perc: A hosszabbításban is született egy dán gól, Braithwaite  révén, aki a tizenhatoson belülről két walesi játékos között tudta ellőni a labdát, ami Ward keze mellett bemegy a kapuba, 0-4.( Itt egy kicsit videóbírók vizsgálták az esetet, de  megítélték a gólt..)

?KO!

A játékvezető lefújta a mérkőzést a dánok megérdemelten kerültek a legjobb nyolc közé.

 

 

Borítókép/Photo by Christopher Lee -UEFA/  Wales-v-Denmark-UEFA-Euro-2020

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App