UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

Budapesten, és Münchenben is játszik a magyar válogatott Eb-mérkőzést.

 

A Labdarúgó Európa-bajnokság június 11-i indulásig a rendező helyszíneknek,ezen a héten kell visszaigazolniuk, az UEFA részére, hogy tudják-e biztosítani, a helyszínt és, hogy nézők előtt játsszák le a mérkőzéseket.

A LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG RENDEZŐ HELYSZÍNEI:

Amszterdam – Budapest – Baki – Glasgow – Koppenhága – London – München – Róma –  Szentpétervár – Bukarest

-Eddig  Budapest visszaigazolása a legszimpatikusabb, célja a nézők teljes befogadása, a Puskás Arénában. A tervek szerint, a Puskás Arénában, három selejtező mérkőzést játszanak le, ebből a Magyar Labdarúgó- válogatott kettőt, a Portugálok, és a Franciák ellen játszik .

-Szentpétervár 50%-os befogadóképességet erősítet meg, Baki is hasonló szisztémával igazolta vissza, hogy nézők előtt rendezik meg a mérkőzéseket, ( a szurkolóinak negatív COVID-19 teszt eredményt kellett bemutatniuk Azerbajdzsánba való belépéshez.) Négy  szervező város,  Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow hasonló 25-33%-os kapacitást igényelt, amit a hónap végéig átgondolva esetleg még növelni is hajlandók. Az Olasz Labdarúgó Szövetség is vállalta, hogy nézők előtt  játsszák le a mérkőzéseket,  Rómában, az Olimpiai Stadionban. A szervezők garantálták a stadion kapacitásának legalább a 25%-a meg lesz töltve, ( kb.:15ooo-20000 fő).

 

-Bilbaóban a helyi spanyol hatóságok jelezték, hogy Bilbao nem lesz rendező, ahol a spanyol válogatott játszotta volna le a selejtező mérkőzéseit, valamint egy nyolcaddöntőt is rendeztek volna. A másik rendező város Dablin is visszakozott a rendezéssel. München viszont a mai napon jelentette be , hogy nézők előtt játsszák le a mérkőzéseket, így a  magyar válogatott, a németek ellen , Münchenben, az Allianz Arénában  fogja lejátszani a csoportkör utolsó mérkőzését.

CIKK/Szokodi L.

UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI: (F-CSOPORT)

06.15 KEDD 18:00

MAGYARORSZÁG – PORTUGÁLIA

06.19 SZOMBAT:

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

06.23 SZERDA 21:00

NÉMETORSZÁG – MAGYARORSZÁG

Fotó/Szokodi L.

 

 

A-CSOPORT (Baki és Róma)
Olaszország
Svájc
Törökország
Wales

B-CSOPORT (Koppenhága és Szentpétervár)
Dánia
Finnország
Belgium
Oroszország

C-CSOPORT (Amszterdam és Bukarest)
Hollandia
Ukrajna
Ausztria
Észak-Macedónia*

D-CSOPORT (London és Glasgow)
Anglia
Horvátország
Csehország
Skócia*

E-CSOPORT 
Spanyolország
Svédország
Lengyelország
Szlovákia*

F-CSOPORT ( Budapest, München)
Portugália
Németország
Franciaország
Magyarország*

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App