U17-ES EB-SELEJTEZŐ 4. CSOPORT, 2. FORDULÓ:

A magyar U-17-es válogatott, észtek elleni első diadalmas  Eb-selejtező mérkőzés után, Grúzia ellen lépett pályára, Telkiben. A mieink  az utolsó tíz percben, figyelmetlenségből fakadóan, egy grúz szabadrúgásból  kapott  góllal, szenvedett vereséget, Grúzia ellen.

 

 

Magyarország Grúzia 0-1 (0-0)

Telki, V: Bitigen (török)

MAGYARORSZÁG: Pécsi – Bodnár G., Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Lisztes, Boros – Csatári (Klausz, a szünetben), Szűcs T., Menyhárt – Barkóczi (Pócs, 78.)

Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

GRÚZIA: Kopaliani – Sadgobelasvili, Harcsilava, Gobesia, Narimanidze – Cikolia – Cechladze (Parkinasvili, 68., Basziladze, 90+6.), Alibegasvili, Szigua, Tabatadze (Hacsidze, 90+1.) – Parcvania (Parkadze, 68., Giunasvili, 90+6.)

Szövetségi edző: Georgi Csitauri

Gólszerző: 85′,Aleksandre Narimanidze

 

 

Férfi U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Európa-bajnoki tornán. Bár a mieink végig irányították a Telkiben rendezett mérkőzést, Georgia kidolgozott helyzet nélkül, egy pontrúgásból szerzett góllal megnyerte a találkozót.

Férfi U17-es válogatottunk múlt pénteken az észtek 3-0-s legyőzésével kezdte meg a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát, a második játéknapon azonban egy jóval nehezebbnek ígérkező meccs várt a csapatra: a georgiai válogatott elleni összecsapás. A georgiaiak az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Izlanddal, de azon a mérkőzésen közelebb álltak a győzelemhez, mint ellenfelük.

Szélesi Zoltán nem változtatott a három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, ugyanazzal a tizenegy játékossal kezdtük meg a mérkőzést, mint pénteken az észtek ellen. A magyar válogatott játszott kezdeményezőbb futballt a mérkőzés elején, de rögtön látszott, hogy a georgiaiak sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek az észteknél, így kevesebb gólszerzési lehetőségre lehet majd számítani a magyar válogatottól.

Az első félidő végéig labdabirtoklási fölényben játszottunk, lövési kísérletből is többet jegyeztünk, mint ellenfelünk, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani, inkább távoli próbálkozásokkal igyekeztük veszélyt teremteni. A védekezésünk jól működött, ellenfelünk egy-két rögzített szituációt leszámítva nem tudott közel kerülni a kapunkhoz.

A gólnélküli első félidő után Szélesi Zoltán egyet cserélt, Klausz Milán állt be Csatári Kevin helyére, a cserével szerkezeti váltás is járt a támadójáték javítása érdekében. A második félidőben a magyar válogatott becsülettel hajtott a vezető gól megszerzéséért, egyre nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki, a vendégek azonban fegyelmezetten védekeztek, és kevés területet hagytak a támadózónánkban. Ezzel együtt is volt néhány ígéretes akciónk, közülük több is lövéssel ért véget, gólt azonban nem szereztünk. A georgiaiak veszélytelenek voltak a kapunkra, ám helyzet nélkül is megszerezték a vezetést: a 86. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Narimanidze fejelt a hálóba 6 méterről (0-1).

Az utolsó percekben hatalmas nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, egy alkalommal csak a gólvonalról tudtak felszabadítani a vendégek, de az egyenlítés nem jött össze, Georgia 1-0-s sikerével megszerezte mindhárom pontot.

A csoport másik mérkőzésén Észtország 2-1-re legyőzte Izlandot, így a csütörtöki utolsó forduló előtt nem dőlt el semmi a csoportban. Az utolsó játéknapon a magyar válogatott 17.00 órakor Izlandot fogadja Telkiben.

– A mai játékunk rendben volt, végig irányítottuk a mérkőzést, ellenfelünk nem tudott egyetlen helyzetet sem kidolgozni. Sajnos azonban ezen a szinten már egyetlen hiba is vereséghez vezethet, és ezt a játékosaim most a saját bőrükön is megtapasztalhatták. Ami működött a mérkőzésen, azt tovább kell vinni az utolsó csoportmérkőzésre, a hiányosságaink kijavítására pedig van három napunk, Izland ellen ugyanis győznünk kell a céljaink eléréséhez – nyilatkozta Szélesi Zoltán a mérkőzés után.

Forrás/MLSZ

A csoport másik mérkőzésén
Izland–Észtország 1–2

Borítókép/Szokodi László

2021 10.26

Október 28., csütörtök
17.00: 
Magyarország–Izland, Telki
17.00: Észtország–Grúzia

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App