– MTK hazai pályán győzött, a tavalyi Magyar Kupa győztes Budapest Honvéd csapata ellen.

 

OTP Bank Liga Labdarúgó bajnokság  NB I., 2. forduló:

A második fordulóban az MTK csapata, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban fogadta, a Budapest Honvéd FC csapatát. A Honvéd az első fordulóban elhalasztott mérkőzés miatt, nem lépett még pályára az idai bajnoki szezonban. Az MTK csapata, az első fordulóban hazai pályán, a tavalyi bajnok Ferencváros csapatát fogadta, és egy pontot szerzett, a bajnoktól. A találkozó szegedi szemmel nézve is örömteli volt, hiszen a Honvéd csapatába két szegedi születésű játékos is játéklehetőséget kapott, Batik Bence, mellett, Zsótér Donát is aki az előző szezonban, az Újpest FC csapatában játszott. A jó iramú mérkőzésen, mind a két csapat próbált helyzeteket kialakítani, de a Honvéd ezekből csak egyszer tudott betalálni, Mijatovic kapujába. A fiatalokkal felálló MTK viszont a háromszor is betalált, Tujvel kapujába.

 

CIKK/SZAMY

MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)
MTK Budapest: Mijatovic – Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera – Cseke, Mezei, Schön (Bíró, 67.) – Gera (Palincsár, 82.), Katona M., Ramos (Lencse, 86.)
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Baráth, Tamás K. – Gazdag, Zsótér, Hidi, Kesztyűs (Gale, 71.) – Tóth-Gábor (Traoré, 54.), Ugrai (Cipf, 90.)

 

 

Vezetőedzői nyilatkozatok:


Michael Boris (MTK Budapest):

– Nehezebb meccs volt ez, mint a Ferencváros elleni, mert az ellenfélről nem sokat tudtunk, hiszen nem láthattuk őket játszani. Megpróbáltuk kitalálni, mit fognak játszani, de nem tudhattuk azt sem például, hol is fognak letámadni, csak abból tudtunk kiindulni, hogy biztosan agresszív futballra és letámadásra törekszik majd Bódog Tamás csapata. Jól edzettünk egész héten, végig kis területen futballoztunk, hogy próbáljunk a lehető legjobban felkészülni mindenre. Nagyon fontos, hogy a rögzített helyzetekkel most éltünk, nagyon sokat gyakoroljuk ezeket. Tavaly is ezt tettük, de idén ez jobban működik. Négy pont már megvan a 45-ből, amit szezon előtt kitűztünk magunknak. Jól rajtoltunk, de nem szállunk el magunktól, tudják a játékosok, hogy minden héten bizonyítaniuk kell, különben jön más a helyükre. Keményen edzenek, sokat készülünk az ellenfelekre. Ez a mérkőzés sem volt tökéletes, tudunk ennél jobban futballozni, célunk az, hogy kijavítsuk a most elkövetett hibákat. 

 

Bódog Tamás (Bp. Honvéd):

– Bosszantó vereséget szenvedtünk, gratulálok az MTK-nak. Három pontrúgás után kaptunk három gólt, így nehéz nyerni. Lehetőségeink nekünk is voltak, benne volt a játékban, hogy mi szerezzük a második gólt, de nem éltünk az eséllyel, nem úgy az ellenfél. Az MTK erősségeit el kell ismerni, sok jó játékossal régóta dolgozhat együtt Michael Boris, és ennek megvan az eredménye, mert szép futballt játszottak. Az nem lehet mentség, hogy ez volt az első meccsünk a szezonban, nem emiatt kaptunk ki. A vereségünk a pontrúgások miatt következett be, ha nem nyered meg a párharcokat, nem nyerhetsz. 

 

Képgaléria:

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App