– Magabiztos Fehérvár győzelem, az Újpest ellen.

„Számunkra ez egy nagyon rossz és szomorú este volt.”,-Predrag Rogan

OTP Bank Liga, 6. FORDULÓ
Mol Fehérvár–Újpest FC 5–1 (0–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2673 néző. Vezette: Farkas Á.
Gólszerző: Stopira (59.), Funsho (61.), Zivzivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (88. – öngól), ill. Beridze (90+1.)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik (Rockov 87) — Fiola (Hangya Szilveszter 74), Stopira, Musliu, Bolla — Nikolov, Nego — Evandro (Géresi 80), Houri, Funsho (Petrjak 74) — Zivzivadze (Nikolics 74)

Újpest FC:
Banai — Ristevski, Máté, Stieber (Giorgi 65), Junior (Petar 69), Nemanja, Nikola (Szakály 65), Chukwuebuka, Branko (Bacsa 78), Lirim, Antonio (Csongvai 78)

– A mérkőzés a két csapat 2017. február 18.-i mérkőzését idézte, a Vidi akkor is 5-1-re nyert pályaválasztóként.
– A MOL Fehérvár Márton Gáborral öt bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, ez három fölötti átlag, ha ilyen ütemben folytatná a gólgyártást, száz felett zárná az idényt.
– A Vidi több mint egy éve, 2019. augusztus 17-én, a Diósgyőr ellen szerzett a mostani megelőzően legutóbb öt gólt pályaválasztóként az OTP Bank Ligában.
– Stopira a 17. gólját szerezte a magyar élvonalban, ezek közel negyedét, négyet, az Újpest ellen.
– Bamgboye hétből hármat, az még jobb arány. Zivzivadze és Nikolov ellenben az elsőt. Előbbi az első, utóbbi a második gólját érte el a bajnoki idényben.
– Ritkaság, hogy a magyar élvonalban egy mérkőzésen mindkét csapatban akad georgiai (grúz) gólszerző. Zivzivadze és Beridze játszott együtt hazájuk válogatottjában, volt olyan mérkőzés, amelyen a ferencvárosi Lasa Dvalival együtt szerepeltek. Klubtársak soha nem voltak.
– Az Újpest több kulcsemberét is nélkülözte a mérkőzésen, miután a klub bejelentette, hogy „pár játékosa is érintetté vált a koronavírus-fertőzésben”.

Forrás: www.mlsz.hu

 

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App