UEFA EB-CSOPORTKÖR „D”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. HOLLANDIA
2
1
1
0
2
2
0
4
2. FRANCIAORSZÁG
2
1
1
0
1
0
1
4
3. AUSZTRIA
2
1
0
1
3
2
1
3
4. LENGYELORSZÁG
2
0
0
2
2
5
-3
0

UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024 

 

Szokodi Academy Media az UEFA  labdarúgó – Európa-bajnokság hivatalos média partnere.    

OLYMP A  SZOKODI ACADEMY MEDIA HIVATALOS  TÁMOGATÓJA A LABDARÚGÓ EB IDEJE ALATT! 

  • A francia válogatott csapatkapitánya, Kylian Mbappé az Ausztria – Franciaország, Eb-csoportkör első meccsének előestéjén megtartott sajtótájékoztatón, válaszolt a média képviselőinek kérdéseire. A sajtótájékoztatón a spanyol csapatról, az olimpiai részvétel,  és a múltheti EP-választás francia eredményéről is sok újságíró kérdezte a válogatott csapatkapitányát, valamint az Apák Napja is téma volt.

Kylian Mbappé „a szélsőségekkel szemben” pozicionálja magát: „Hazánk történelmének döntő pillanatában vagyunk”

 

 

♦Futball, de nem csak ez. A kékek hétfőn kezdik meg útjukat a 2024-es Eb-n, Düsseldorfban, Ausztria ellen. Kylian Mbappét azonban nem győzte hosszasan faggatni a franciaországi politikai helyzetről és a vasárnapi (június 30-i és július 7-i) törvényhozási választásokról egy sajtótájékoztatón. És ez másnap az FFF sajtóközleménye után . A válogatott szövetségi kapitánya olyan erős, amennyire egyértelmű pozíciókat foglalt el, mint egy főnök, beszélt a meccsről, annak formájáról, helyezkedéséről is.

Az FFF sajtóközleménye és a törvényhozási választások  : „Igen, hallottam erről a sajtóközleményről. Hazánk történelmének döntő pillanatában vagyunk. Tudnia kell rendezni a dolgokat, és tisztában kell lennie a prioritásokkal. Állampolgárok vagyunk, de nem szabad elszakadnunk a minket körülvevő világtól. Példátlan helyzetben vagyunk. A franciákhoz, a fiatal generációhoz szeretnék szólni. Nagyon világosan látjuk, hogy a végletek a hatalom kapujában állnak. Lehetőségünk van megválasztani hazánk jövőjét. Szavazásra hívok minden fiatalt. Az országnak azonosulnia kell a sokszínűség, a tolerancia és a tisztelet értékeinkkel. Ez tagadhatatlan. Minden hang számít, ezt nem szabad elhanyagolni. Remélem, jól választottunk, és továbbra is büszkék leszünk arra, hogy 7-én (a második forduló napján) viselhetjük ezt a mezt.”

Koncentráció a kontextus ellenére : „Gyakran kritizálták Önt az újságírók és az emberek, de van ráérzete a prioritásokra. A holnapi meccs nagyon fontos. De van egy sokkal fontosabb helyzet, mint a meccs. Nagyon koncentráltunk, a lehető legjobban felkészültünk, rajtunk, a vezetőkön és rajtam, a kapitányon múlik, hogy koncentráljunk, meg fogjuk védeni az ország színeit, hogy jól induljunk az Eb-n. Az egyik nem akadályozza meg a másikat. Nagyszerű játékosok vagyunk, és ezért fizetnek minket.”

Kollektív elkötelezettség  : „Csapatként arra gondoltunk, hogy teszünk valamit, hogy megpróbáljuk megvédeni ezt a versenyt anélkül, hogy közömbösek lennénk a helyzet iránt. Csapatként fogjuk csinálni, és ez fontos számunkra. Ez segít megvédeni azokat a fiatalokat, akik nem ismerik vagy nem sajátítják el a témát. Ezeket a srácokat is meg akarjuk védeni, nehogy azt a benyomást keltsék, hogy nem érdekli őket. Nem ez a helyzet. Meg akarjuk védeni a játékosokat és a francia csapatot. Gondolkodtunk ezen, és hamarosan tenni fogunk valamit.”

Apák napja  :

„Üzentem apámnak, de ott van a  (Ethan) meccsén, remélem utána válaszol (mosolyog).” 

A szélsőségek ellen : „Kylian Mbappé a szélsőségek, a megosztó eszmék ellen van. Lehetőségünk van megválasztani hazánk jövőjét. Sokan nincsenek tisztában. Próbálok hangot adni, hogy beszélhessek az én generációmhoz tartozó emberekkel. Egy hang számít, minden hang számít. Büszke akarok lenni arra, hogy 7-én viselhetem ezt a mezt Sokszor mondjuk, hogy ne keverjük a politikát és a futballt, ez fontosabb, mint a holnapi meccs. Ma az ország nagyon fontos helyzetben van. Mi van, ha különbséget teszek a szélsőségek között? Nem, mert ezek az elképzelések megosztanak egymással. Olyan ötletekért vagyok, amelyek összehozzák az embereket.”, nyilatkozta Kylian Mbappé

Forrás: La Figaro

Spanyolország  : „Nagyszerű csapat. Jó benyomást tett Horvátország ellen. Mindenki megnézi a spanyol meccseket. A legjobbakat kívánom nekik.”

Olimpia  : „Nem veszek részt az olimpián, ezt a klubom világossá tette. A legjobbakat kívánom ennek a csapatnak, megnézem az összes meccset, és remélem, hazahozzák az aranyérmet. 

 

Borítókép/ Szokodi László

 

Szokodi Academy Media

UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, „D”-CSOP., 1., MÉRKŐZÉS

Ausztria – Franciaország  ÉLŐ!

06.17 21:00 Düsseldorf, Esprit Arena

Sziget Fesztivál, Budapest!

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye.

08.07 – 12 között

Jegyek

Heineken Balaton Sound 2024 

A Balaton Sound az egyik legnagyobb és legszínesebb elektronikus zenei fesztiválja!

07. 03 –  06 között

jegyek

programok

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

SZÍN

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App