– Germán Tamással szerződést hosszabbított a klub, a sport médiumokat, és dolgozóit is megviselte a járvány 

 

  • A koronavírus a hazai sportot, és a benne dolgozókat  is megviselte. A március első napjaiban, megrendezésre került sporteseményeket már zárt kapuk mögött rendezték meg, majd az MLSZ határozata alapján felfüggesztette a bajnokságot. Az elmúlt hónapokban a sportról tudósító médiumok át kellett állniuk. Előkerültek a múlt nagy sporteseményei  és nézők újra átélhették a magyar sport „NAGY PILLANATAIT”.  A sportot olvasókat  is a koronavírus- járvány helyzetben az otthon ragadt sportolók „karantén home” helyzetről tudtunk beszámolni. Így a cikkek átváltoztak, a képek csak otthoni edzésekről árulkodtak.  Május 23-án kezdődhetett a labdarúgó magyar bajnokság, és a magyar kupa sorozat. A mérkőzések augusztus közepéig csak zárt kapuk között kerülhetnek megrendezésre, de a média munkatársai kis létszámban már tudósíthatnak a mérkőzésekről. Az egészségügyi szabályokat betartva regisztráció után, ki kellett tölteni egy egészségügyi űrlapot, majd hőmérőzés, és csak ezután lehetett mindenkinek a saját helyét elfoglalni és a mérkőzés ideje alatt, csak maszkban dolgozhattunk. Hiányoztak a szurkolók, ők azok akik nélkül nem tökéletes egy sportesemény, de úgy érzem nemsokára ők is ott lehetnek csapatuk mellett és buzdíthatják a győzelemre őket.

#hajrá magyarok #szeretem a magyar focit

 

Hazai hírek:

Már 1392-en regisztráltak a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra, az aktív felhasználók száma 910 – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa vasárnap online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertetése szerint szombaton 1038 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 11 934 van érvényben, a rendőrség az előző napon végzett ellenőrzéseken 30 magatartásszegést tapasztalt. A rendőrség március 12. óta ellenőrzi a hatósági házi karantén szabályainak a betartását, azóta 2091 intézkedésre volt szükség.
Hozzátette: a rendőrség szombaton is ellenőrizte a védelmi intézkedések – a távolságtartás, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a maszkviselés, illetve a vásárlási idősávok – betartását. Az elmúlt 24 órában ezek megszegése miatt 24 esetben intézkedtek: 15 esetben figyelmeztettek, 8 helyszíni bírságot szabtak ki és egy feljelentést tettek – mondta.
Kiss Róbert arról is beszélt, hogy május 22-től megváltoztak a Szerbiába történő beutazás feltételei: mindenkit beengednek, aki az általános beutazási feltételeknek megfelel. Ennek érdekében naponta 20 óra és másnap 12 óra között Magyarországra Hegyeshalomnál, Rajkánál és Tornyiszentmiklósnál beutazhatnak azok a tranzitutasok, akik csak átutaznak az országon és Szerbiába akarnak eljutni. Kilépni Magyarországról Szerbia felé Röszkénél és Tompánál tudnak ezek az utazók, akik csak kijelölt útvonalon haladhatnak, csak kijelölt pihenőhelyeken állhatnak meg és a lehető legrövidebb idő alatt kell elhagyniuk az országot.
A határforgalomról szólva az alezredes elmondta: vasárnap a teherforgalomban kilépő oldalon Röszkénél, valamint belépő oldalon Csanádpalotánál tapasztaltak 1-1 órás várakozást. A személyforgalomban belépő oldalon Nagylaknál 1 órás, valamint kilépő oldalon Nagylaknál 2 órás, Csanádpalotánál és Záhonynál 1-1 órás várakozással kell számolni.
Kérdésre válaszolva elmondta: május 7-e óta léphetnek be Magyarország területére az agrárágazatban dolgozók, a román vendégmunkások ezt már csoportosan is megtehetik, most már valamennyi határátkelőnél. Szombat éjfélig 109 csoportban 601 vendégmunkás lépett be Magyarországra ilyen céllal – tette hozzá.

MTI

Szegedi sporthírek:

Germán Tamás, a csapatkapitány, – aki a tavalyi évben házi gólkirály is volt (10 góllal) és az egyik legrégebb óta a kerethez tartozó labdarúgó – írt alá hosszútávú szerződést Együttesünkkel. Tamás tavaly a Csákvár elleni mérkőzésen mesterhármassal járult hozzá az 5:3-as győzelemhez és a legtöbb büntetőt is ő értékesítette.

Forrás: https://www.szeged-grosicsakademia.hu/

 

 

Academy Media diagram:

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.                    ( Germán Tamás a Szeged – Csanád G.A. labdarúgója )

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App