Több, mint négyszázan haltak meg idehaza, az érettségizők jól kezelték a helyzetet

 

 

A mai adatok alapján, idehaza 1904 fő van aki koronavírussal ( COVÍD – 19), fertőződött meg, a mai nap 13 fő hunyt el,akik valamilyen másik krónikus betegségben is szenvedtek. Kórházban 1132 főt kezelnek, 74 fő van lélegeztető gépen. A gyógyultak száma is emelkedett 904 fő akik el is hagyhatták már a kórházat.

A héten kezdődött meg idehaza több, mint nyolcvanezer diák számára az érettségi. Nekik hétfőn magyar nyelv, és irodalomból, kedden matematika, szerdán történelemből kellett írásbelizni. A feladatok között a sport is szerepet kapott, magyarból sport, és testnevelésből szóló érvelést kellett írniuk. Matematikai feladatok között, Márton Anita, magyar súlylökő  olimpiai teljesítménye is szerepelt a feladatok között.

A vizsgázók a kormány által meghatározott szigorú intézkedések között kezdhették meg a vizsgát. A szájmaszk használata kötelező volt a diákok számára az iskola belépésekor. A magyar nyel, és irodalom feladatokra a diákok több, mint 80%– a könnyűnek ítélte meg, míg a matematikai feladatok erősnek tűntek. A történelemben az 1956-os forradalom mellett a magyarországi romák helyzete és a Kádár- korszak is szerepelt a vizsgafeladatokban.

Örömmel jelentem be, hogy a héten lezajlottak az érettségi vizsgák a legnagyobb létszámot megmozgató tantárgyakból, magyarból, matematikából, történelemből, és angol nyelvből. Lesznek még vizsgák május 21-ig, de azok már csak kis létszámú tantárgyak vannak hátra, a nehezén tehát túl vagyunk. Minden fennakadás, vagy botrány nélkül tudtuk ebben a rendkívüli helyzetben sikeresen megszervezni a vizsgákat.”-, mondta Maruzsa Zoltán, oktatásért felelős államtitkár

Forrás: facebook, Magyarország Kormánya

 

Academy diagramok, 2020 05.09

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Fotó/SZAMY: Szokodi L.                        ( A fotón, egy történelem érettségi vizsgára váró diák.)

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App