Szombat éjszaka Irán megtámadta Izraelt!

  • Az iráni légierő több száz drónnal és rakétákkal indított támadást Izrael ellen, megtorlásul a múlt heti halálos izraeli csapásért egy iráni szíriai nagykövetségi komplexum ellen, olvasható a CNN oldalán.
@dailymail

The night sky above Jerusalem is lighting up, as the more than 100 drones and missile sent by Iran have begun to enter Israeli airspace. Iran launched drones, cruise missiles and ballistic missiles towards Israeli targets in response to a drone strike at the beginning of April in Syria that left 12 Iranians, including two top generals, dead. #breakingnews #news #iran #israel

♬ original sound – Daily Mail

♦Irán csapáshullámot indított Izrael ellen , megtorlásul a múlt heti halálos izraeli csapásért egy iráni szíriai nagykövetségi komplexum ellen, Teherán példátlan lépéseként, amely tovább szélesítheti a folyamatban lévő közel-keleti konfliktust.

Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője szerint szombat este több mint 200 „fenyegetést”, köztük rakétákat és drónokat indítottak Izrael felé. Sokakat elfogtak Izrael légvédelmi rendszerei, beleértve a vadászgépeket is – mondta.

„Gépeink továbbra is a levegőben vannak, és elfogják a célokat, és készek vagyunk minden Izraelt érő fenyegetésre” – mondta Hagari.

♦Az izraeli sürgősségi szolgálat szerint nem érkezett jelentés arról, hogy közvetlenül az iráni csapások során sérültek volna meg.

♦Amint a támadás híre felröppent, nyilvános menedékházakat nyitottak az észak-izraeli Haifában, és betiltották a nagy nyilvános összejöveteleket. Izrael lezárta légterét, akárcsak a közeli Jordánia, Irak és Libanon.

„Továbbra is több elfogót látunk a felettem lévő égbolton, amelyek több irányból érkeznek. Nehéz megmondani, mi a bejövő rakéta és mi az elfogó” – számolt be Nic Robertson, a CNN-nek.

„Többszöri detonációt hallok, ismét olyan hangokat, mint a lehallgatás. Nem hallom a becsapódások hangját” – mondta, hozzátéve, hogy csapata már több tucat látszólagos elfogásnak volt tanúja.

Az iráni külügyminisztérium szombaton közölte, hogy a nagyszabású csapások – ritka közvetlen támadás Izrael földjén – válaszul szolgáltak a damaszkuszi konzulátus április 1-jei célpontjaira , és kijelentette, hogy „önvédelemről” van szó, figyelmeztetve Irán „nem habozna további védekezési intézkedéseket hozni, hogy megvédje jogos érdekeit az agresszív katonai akciókkal és az illegális erőhasználattal szemben”.

Vasárnap helyi idő szerint kora reggelre Irán ENSZ-képviselete bejelentette, hogy a támadást „elvégettnek tekintik”, de figyelmeztetett a lehetséges jövőbeli eszkalációra.

„Ha azonban az izraeli rezsim újabb hibát követne el, Irán válasza sokkal súlyosabb lesz. Ez egy konfliktus Irán és a szélhámos izraeli rezsim között, amelytől az USA-nak TÁVOL KELL KERÜLNI!”

Forrás/ CNN 

Izraeli tisztviselők nyugalomra intették a polgárokat, mivel az iskolák zárva vannak, és a gyülekezések korlátozottak.

 

A cikk folyamatosan frissül.

Amerika és Oroszország is lépéseket tett az Izraeli támadás ügyében.

Fotó/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App