FRANCIA KUPA-DÖNTŐ 2022

Két dicső múlttal rendelkező klub, az OGC Nice és az FC Nantes is arra készül, hogy véget vessen a több mint két évtizedes várakozásnak, hogy ismét egy nagy trófeát szerezzenek a szombati Coupe de France döntőben a teltházas Stade de France-ban.

2014 óta először hiányzik a Paris Saint-Germain ( 14), a francia nemzeti kieséses verseny döntőjéből, hiszen a Nizza ( 3) a kupasorozat nyolcaddöntőjében büntetőrúgásokkal ,(6-5-re) győzte le a fővárosi alakulatot. Az OGC Nice és FC Nantes csapatai jutottak a kupa-döntőbe és bármelyik csapat is győz szombaton a Stade de France Stadionban,  negyedszer emelheti a trófeát a magasba.

FRANCIA KUPAGYŐZTES:

OGC Nice: 1952, 1954, 1997

FC Nantes: 1979, 1999, 2000

Antoine Kombouaré ( FC Nantes)

„Beszéltem a stábommal és a játékosaimmal arról, hogy gondoskodnunk kell arról, hogy egy normális hetünk legyen, és a lehető legnyugodtabbak legyünk. Le kell játszani az alkalmat és a játék tétjét. Ez egy döntő, kivételes pillanat, de nem kockáztatunk semmit. A klub biztonságban van a Ligue 1-ben. A legjobb forgatókönyv az, hogy nyerünk és bulizunk. Ellenkező esetben veszítünk, és továbblépünk” – nyilatkozta a FC Nantes vezetőedzője.

Christophe Galtier  (OGC Nice)

„Ez egy fontos alkalom, olyan izgalmas döntőt játszani. A lehető legjobban kell felkészülnünk, különösen lélektani szempontból, hogy biztosan megjelenjünk és teljesítsünk szombaton.” – mondta a OGC Nice vezetőedzője.

Forrás/ Ligue 1.

FRANCIA KUPA-DÖNTŐ 2022

OGC Nice – FC Nantes

05.07 SZOMBAT 21:00, PÁRIZS , STADE DE FRANCE

ÉLŐBEN A SZOKODI ACADEMY MEDIA OLDALON!

Fotó/ Ligue 1.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App