EB-SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS, „G”-CSOPORT

  • Győzelemmel kezdte a magyar válogatott az idei év első Eb-selejtező mérkőzését. A magyar válogatott 3-0-ra győzte le tegnap a Puskás Arénában Bulgáriát. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar szövetségi kapitány elismerte, hogy ő nem hallotta, hogy az ő nevét skandálja a magyar szurkolótábor. A  hatvanezres szurkolóközönség két oldala felváltva kiabálta , a szövetségi kapitány nevét, „Marco” ezt az egyik oldal harsogta, majd a másik oldal egyből „Rossi”! Reméljük a sikeres kezdés után a folytatás is hasonló lesz majd a válogatott számára. A sajtótájékoztatón a mérkőzést értékelte Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó/ Szokodi László

 

„Talán a legjobb első félidőt produkáltuk, mióta én irányítom a válogatottat. Az eddigi legjobb első félidőnket Törökországban játszottuk 2020-ban, de akkor nem szereztünk gólt, most viszont hármat is. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, Szoboszlai Dominik az eddigi legjobb meccsét játszotta a válogatottban. Nagy felelősség, hogy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, de nagyon gyorsan felnőtt az ezzel járó felelősséghez. Nemcsak ő játszott azonban kiemelkedően, a csapatból többen is remek meccsen vannak túl, ilyen teljesítményekkel lehet mérkőzéseket nyerni. A második félidőben már nem volt könnyű fenntartani a koncentrációt, 3-0-nál kissé megcsappant a figyelem, volt néhány ki nem kényszerített hibánk, és két-három alkalommal olyan kockázatot vállaltunk, amelyet el lehetett volna kerülni. Gratulálok a csapatnak és a stábnak, és külön is gratulálok Hegyesi László kit menedzsernek, aki 100. mérkőzésén segítette a válogatottat. Szép estén vagyunk túl, ennél jobb kezdést nem is várhattunk az Európa-bajnoki sorozatban”.

Forrás: MLSZ

Magyarország – Bulgária 3 – 0

Budapest, Puskás Aréna, V.: Meler Umut H. ( török)

Gólszerző : 7’, Vécsei B., 25’, Szoboszlai D., 39’, Ádám

Magyarország: Dibusz D.(GK), Lang Á., Szalai A., Orbán Willi, Nagy Ádám, Szoboszlai D.(C), Kerkez M., Bolla B., Sallai R., Vécsei V.

Szövetségi kapitány : Marco Rossi

Bulgária: Naumov D.(GK), Markov I., Gruev I., Galabov P., Karabelyov Y., Delev S., Despodov K.(C), Stoyanov Y., Petkov M., Iliev N., Antov V.

Szövetségi kapitány: Krstajic M.

Fotó: Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App