-Pupp Rékát a  japánok világbajnoka búcsúztatta a harmadik fordulóban

 

  • A cselgáncs Vb második napján magyar színekben Pupp Réka lépet a tatamira és az első mérkőzését a( lengyel), Agata Perenc  aranyponttal nyerte meg. A második mérkőzését az (orosz), Aleszja Kuznyecova ellen vívta, Réka földharcban, fojtással kényszerítette feladásra riválisát, s ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé.A legjobb nyolc közé viszont a japánok világbajnokával, Sisime Ai  került szembe, aki egy vazarival volt, ma jobb Pupp Rékánál (Atomerőmű SE) versenyzője.

(Fotó: MJSZ, Horváth György)

„Úgy jöttem a világbajnokságra, hogy ne foglalkozzak az olimpiai számolgatással, minél jobban szerepeljek, minél többet ki tudjak hozni magamból. Aztán az már az első meccsem után eldőlt, hogy ott leszek az olimpián, ez is adott egy kis pluszt a második összecsapás előtt. A japán ellen úgy álltam oda, hogy mikor, ha nem most, a hazai közönség előtt sikerülhetne őt megverni. Évek óta nem éreztem magam ilyen jó formában, benne lehetett volna a pakliban, így is mentem fel a tatamira. Sajnálom, hogy nem sikerült, mert tényleg úgy érzem, hogy ez most bennem volt” – értékelt Pupp Réka

 

A világbajnokság harmadik napján négy magyar is tatamira lép, egészen biztosan nagy csatáknak lehetnek szemtanúi a helyszínre érkező nézők. Ezen a napon szerepel a sportág ikonikus alakja, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, aki pályafutásának a tizenharmadik(!) világbajnokságán lép tatamira!

Ugyancsak kedden szerepel Magyarország 2021-es Év sportolónője, az Európa-bajnok Karakas Hedvig, aki a Papp László Sportarénában már négy IJF World Tour-érmet szerzett. A két nagy csillag mellett az UTE két reménysége is ezen a napon versenyez a világbajnokságon, a Grand Prix-bronzérmes Szabó Frigyes a tokiói olimpiáért harcol, a huszonegy esztendős Kármán Andrea számára pedig a tapasztalatszerzés lesz a legfontosabb pályafutásának első felnőtt világbajnokságán.

 

A program

JÚNIUS 8.,KEDD (Tv: M4Sport, 10:00 és 17:00, élő)
Férfiak, 73 kg
 (címvédő: Ono Sohej, japán;
magyar induló: Ungvári Miklós, Ceglédi VSE és Szabó Frigyes, UTE)
Nők, 57 kg (címvédő: Christa Deguchi, kanadai;
magyar induló: Karakas Hedvig, BHSE és Kármán Andrea, UTE)
10:00: selejtezők; 17:00: érmes mérkőzések, döntők

 

FONTOS INFORMÁCIÓ A NÉZŐKNEK

A világbajnokságon minden nap 3000 néző tekintheti meg a helyszínen a világbajnoki küzdelmeket. A szervező bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy akik az ingyenes belépőkért regisztráltak, minden nap 13 óráig vehetik át belépőjüket, utána megnyitják a belépési lehetőséget minden védettségi igazolvánnyal rendelkező előtt, természetesen a létszám erejéig.

Forrás: Magyar Judó Szövetség

FÉRFIAK

66 KG (59 induló)
1. Marujama Dzsosiro (japán)
2. Manuel Lombardo (olasz)
3. Samilov Jakub (orosz)
3. Baskhuu Yondonperenlei (mongol)
5. Jeldosz Zhumakanov (kazah)
5. Orkhan Safarov (azeri)
7. Dmitrij Minkov (fehérorosz)
7. Kilian Le Blouch (francia)

NŐK

52 KG (45 induló)
1. Sisime Ai (japán)
2. Ana Perez Box (spanyol)
3. Fabienne Kocher (svájci)
3. Gefen Primo (izraeli)
5. Joana Ramos (portugál)
5. Dijora Keldijorova (üzbég)
7. Sosorbaram Lkhagvasuren (mongol)
7. Amber Ryheul (belga)
PUPP RÉKA (Atomerőmű SE) helyezetlen

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App