EHF BAJNOKOK LIGÁJA „B”-CSOP., 5., FORDULÓ

  • Az OTP Bank – Pick Szeged a dán Aalborg csapat otthonába látogatott a BL-csoportkör 5., fordulójában. Azt már sejtettük a mérkőzés előtt, hogy nem lesz könnyű dolga a magyar alakulatnak a dán csapat otthonában. A mérkőzés képét tekintve viszont azt kell, mondjam , hogy Michael Apelgren a Pick Szeged vezetőedzője, erre a találkozóra is jól felkészítette csapatát. Hiszen a mérkőzés első perceiben, igaz még  a mieink vezettek, és volt okunk örülni is hiszen az idei jó formában lévő Sostaric 400., gólját szerezte meg a találkozó 8′, percében amikor még a Tisza-parti alakulat vezetett.

Ezt követően a hazai csapat megrázta magát és a 9′, percben egyenlített a dán csapat, majd egy elrontott szegedi támadást kihasználva, meg is szerezte a vezetést a hazai csapat.

Volt kétgólos különbség is a találkozó első felének második részében, de akkor mindig volt, egy szegedi játékos aki, oda tette magát és góljával nem tudott két gólnál nagyobb különbség kialakulni a két csapat között.

Fotó/ Szokodi László

Bodó Ricsi volt az egyik játékos akinek lövéseivel, nem tudott, mit kezdeni az ellenfél kapusa. A félidő egy gólos hazai előnnyel zárult, 16-15.

Hazai góllal indult a második harminc perc, de jött gyorsan Sebastian Frimmel válasza, 17-16.

Fotó/ Szokodi László

A folytatásban is igen szorosan alakult a találkozó eredménye a legnagyobb különbség három találat volt, de azt mindig le tudta faragi a szegedi alakulat.

Bánhidi Bence  hetest harcolt ki, Frimmel ezt értékesítette, 27-27.  „Jajjj!!!!” , ez ismét egy „szívritmust” , pumpáló találkozó , de ennek csak őrülni lehet, hogy a mieink idegenben egy ilyen top-csapat ellen a partiban tudnak lenne . Az utolsó perc 28-28-es döntetlennel indult, majd a hazaiak egy hétméteresből gólt szereztek, így 29-28-ra alakult az állás . A mérkőzés utolsó támadását  a mieink vezettek majd M. Apelgren időt kért. Bánhidi Bence mindent beleadva a rajta csimpaszkodó dánok ellenére egy ” Bánhidi-pörgettyű”, fordulással már be is fordult , amit csak szabálytalanul tudtak megállítani az ellenfél védő, hétméterest ítélt a játékvezető. Frimmel  állt oda a büntetőt elvégezni, aki mellé dobta a labdát. Csoda nem született , egy gólos vereséget szenvedett a Pick Szeged a dánok otthonában . A következő BL-meccsét hazai pályán játssza a  Szeged , az ellenfél a norvég Kolstad Handball csapata lesz.

Hajrá Szeged!

Cikk/ Szokodi László

Aalborg Handbold–OTP Bank-PICK Szeged 29–28 (16–15)

Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, 5348 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
Aalborg: Norsten – Björnsen 4, Hoxer 2, Hald 4, Möllgaard, Arnoldsen 3, Juul 5. Csere: Martins 1, Vlah 2, Möller 1, Thurin 5/5, Munk 2, Larsen

Vezetőedző: Maik Machulla.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 1, Röd 3, Kukic 4, Bánhidi 3, Mackovsek 3, Frimmel 5/2. Csere: Mikler (kapus), Toto 1, Garciandia 1, Kalaras, Bodó 6, Jelinic 1

Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/2.
Kiállítás: 0, ill. 4 perc.

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App