FRANCIA I., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 30., FORDULÓ:

Grafika/ Szokodi László

– RAMOS FÜTTYKONCERT!

A francia labdarúgó-bajnokság 30., fordulójának utolsó mérkőzésén esett a legtöbb találat, számszerint hat, amiből a PSG csapata ötöt szerzett. Az öt PSG gólon, az „MNM”-hármas osztozott Messi 1, Neymar és Mbappé 2-2 találat. A Lorient elleni mérkőzésen visszatérő, S. Ramost a mérkőzés alatt minden labdaérintésénél Ramost , PSG-szurkolói füttykoncert kísérte.

Fotó/ Szokodi L.

 

-PÁRIZS KÖNYÖRTELEN OTTHON!

A klub minden idők második legjobb góllövője nagyon jól érezte magát, hiszen mind az öt gólban részt vett, és kétszer is eredményes volt. Ez azt jelenti, hogy, K.Mbappé a  francia bajnokságban, Ligue 1-ben a harmadik helyen áll most, 124 szerzett találatával, csak Edinson Cavani (138) és Pedro Miguel Pauleta (130) teljesített jobban a 21. században.

A párizsiak 2022-ben mind a hat hazai meccsüket megnyerték, a Liverpool mellett az egyetlen klub, amely ilyen rekordot tudhat magáénak Európa öt legjobb bajnokságában. Ez az első alkalom, hogy ötször találtak bajnoki meccsen a Parc De Princes  Parcban, amióta 2020 októberében 6-1-re legyőzték az Angerst.

PSG – Lorient 5-1 ( 2-0 )

Párizs, Parc De Princes Stadion, V: Ben El Hadj Hakim

Gólszerző: 12′, 90′, Neymar , 28′, 67′, K.Mbappé . 73′, L.Messi, ill., 56′, T.Moffi

PSG: Donnarumma, HAKIMI, KIMPEMBE, Marquinhos, Tavares Mendes Nuno, PARADES, PEREIRA, GUEYE Idrissa, NEYMAR, Messi,

Vezetőedző: M.Pochettino

Lorient: M.DREYER, H.MENDES, J.LAPORTE, L.PÉTROT, V.LE GOFF, E. Le FEE, L. ABERGEL, T.MONCONDUIT, OUATTARA, I.KONÉ, T.MOFFI,

Vezetőedző: C.Pélissier

Borítókép/ Szokodi László

 

2022 04.06

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App