OTP BANK LIGA 33., FORDULÓ, UTOLSÓ FORDULÓ

  • A hazai labdarúgó-bajnokság NB I., utolsó fordulójában a Kecskeméti TE csapata hazai pályán fogadta a Kisvárda csapatát. Az már biztos volt, ha a Kecskemét pontot szerez, már akkor is a bajnoki tabella második helyén végez. A meccs első kapuralövésére húsz percet kellett várni, ekkor Banó-Szabó remek, jó huszonöt méteres szabadrúgása vágódott fölé. Ezt követően viszont a hazai csapat birtokolta a labdát és próbált helyzeteket kialakítani, amiből az első félidő végén, még nem sikerült gólt szerezni. A második félidő első harmadának végén Szabó István első cseréjét hajtotta végre Horváth K., helyére Katona Bálint érkezett. A csereként  beállt Katona nem sokat tökölt, hiszen a 67′, percben Nikitscher beadását levette, majd a jobb alsóba lőtte a labdát. 1-0. A mérkőzés hátralévő részében, több gól nem született . A Kecskemét győzelemmel zárta a szezont és a mérkőzés végén az ünnepélyes ceremónia keretében vehette át a csapat az ezüstérmet. A Kecskeméti TE csapata számára ez egyben a nemzetközi porondon , azaz az EL-ban való indulást is jelent. Abban még nekünk szegedieknek is lehet örömünk, hiszen a kecskemétiek stadionja pillanatnyilag a nemzetközi előírásoknak, nem felel meg így még az is lehet, hogy a Kecskemét Szegeden játszhatja le a nemzetközi meccseit.

Szabó István vezette kecskemétiek három szezonban rohantak át az NB III., NB II., majd ebben a szezonban az NB I.ben ezüstérmet szereztek, úgy, hogy a legkisebb költségvetésű klubként. Arról, már nem is beszélve, hogy magyar játékosokkal érte ezt el a csapat, ami azt is jelezheti, hogy a következő szezonban több magyar nevelésű játékost láthatunk majd az NB I.-ben focizni.

Cikk/ Szokodi László

 

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Kecskemét,  V: Pintér Csaba

Gólszerző: 67′, Katona B.

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Hadaró 90.), Szalai G., Zeke – Nikitscher, Szuhodovszki (Meskhi 87.), Banó-Szabó – Horváth (Katona B. 66.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Petkovics – Jovicic, Kovacic, Széles – Navrátil (Vida 84.), Melnyik, Lucas (Ilievski 78.), Alic – Makowski (Ötvös 79.) – Mesanovic, Szepaszics (Camaj 68.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

Sárga lapok: Szalai (56.), ill. Melnyik (10.), Lucas (20.)

Fotó/ Szokodi László

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Láttuk 3-4 héttel ezelőtt a különböző méréseknek köszönhetően, hogy 8-10 játékosunkat csapágyasra hajtottunk. Egyszerűen elfáradtak és a keret mélysége nem tette lehetővé a folytonos rotációt. Az utolsó meccsre – ahogy lenni szokott – mindenki összeszedte magát, ilyenkor még a sérültek is felépülnek. Bár taktikailag is uraltuk a meccset, de ma inkább a szívünk és az akaratunk hajtott minket. A gólt pont akkor szereztük, amikor a Kisvárda már nehezen tudott váltani. Döntetlenszagú meccsen nyertünk. Nem volt könnyű az elmúlt hét, vasárnap még Újpesten játszottunk, kevés időnk volt a két mérkőzés között. Külön köszönet a stábomnak ezért a szezonért, nagyszerű teammunka volt ez. Szoktam mondani, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. A klub 112 éves történetében a legjobb eredményt értük el. A közönség szeretete és buzdítása is átlendített minket mindig a holtpontokon, és csodálatos, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól.

Forrás/ KTE/kecskemetite.hu

Borítókép/ KTE/kecskemetite.hu

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App