OTP BANK LIGA 33., FORDULÓ 

  • Mint arról, már beszámoltam, a Kecskemét hazai pályán győzött a  Kisvárda ellen és szerezte meg a bajnoki ezüstérmet.  Az alsóházban   már biztos volt, hogy az egyik kieső csapat, a Vasas , amelyik egy szezon után ismét visszapottyant az NB II.-be. A másik kieső jelöltségre  két csapat a MOL Fehérvár és  a fővárosi Budapest Honvéd csapatai pörögtek rá. Utóbbi  a Puskás Akadémia otthonában szenvedett 2-1-es vereséget és ez azt is jelentette a Honvéd számára, hogy kiesett az NB I.-ből és a következő szezont az NB II.-ben folytatja. A másik kieső jelölt fehérvári alakulat a már biztos kieső Vasas otthonában egy gól nélküli döntetlen eredménnyel menekült meg a kieséstől. Elnézve a Honvéd és a Fehérvár idei gyenge teljesítményét bevallom, sajnálom, hogy a milliárdos költségvetésű és több magyar válogatottat felvonultató MOL Fehérvár  csapata bent maradhatott.  

Cikk/ Szokodi László

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Gólszerzők:  87′, Slagveer , 93′,  Favorov , ill., 89′,  Szolnoki (ÖG)
Piros lap:  92′, Domingues
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek (Zahedi, 68.), Favorov – Corbu, Baluta, Komáromi (Slagveer 85.) – Colley (Levi, a szünetben, Gruber, 60.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.) – Eördögh, Zsótér, Gomis (Capan, 82.), Tamás K. (Kerezsi, 75.) – Kocsis (Domingues, 58.), Átrok (Fábiánkovits, 75.), Benczenleitner

Fotó/ Szokodi László

Nehéz most itt ülni, főképp egy ilyen találkozó és egy ilyen lezárást követően, rengeteg érzelem dolgozik most bennem – sóhajtott nagyot Dean Klafuric. – Úgy érkeztünk Felcsútra, és tettük össze a PAFC elleni keretet, hogy több hiányzónk is volt, még a mérkőzés előtti napon is elvesztettünk két játékost, akikkel alapvetően számoltunk a hét folyamán zajló felkészülésen. Bocskay Bertalan és Kerezsi Zalán sem volt megfelelő állapotban. Minőségi párharcot játszottunk, büszke vagyok a játékosaimra, hogy a helyzethez mérten milyen elhivatottan léptek pályára, meghaltak egymásért. Pontosan ezért is gondolom úgy, hogy nem érdemelték meg az a döntést, ami a VAR szobában született, pontosítva, ami éppen nem született meg. A játékvezető meg sem vizsgálta a szituációt a kijelzőn, pedig lehetősége lett volna rá. Az öt perc várakozást, az öt játékmegszakítással járó cseréket, egy kiállítást és több ápolást követően, mindösszesen hat percet hosszabbított. Frusztráltak vagyunk a körülmények, szomorúak az eredmény miatt. A taktikai megközelítésről is beszélhetek, alacsonyan meghúzott védelmi vonallal álltunk fel, kontratámadásokra rendezkedtünk be a gyors játékosaink miatt, ezért is neveztük Tamás Krisztiánt a támadóhármasba a védelem helyett. A második játékrészre már magasabb letámadással, mindent vagy semmit hozzáállással mentünk ki a pályára, melyből egy nyílt sisakos, közönségszórakoztató küzdelem alakult ki, a hazaiak megszerezték a vezetést, majd egyenlítettünk. A csereként beálló játékosok sem okoztak csalódást. Ahogy említettem, a játékosaim a legjobbjukat nyújtották, büszke vagyok rájuk.“, nyilatkozta Dean Klafuric a Budapest Honvéd vezetőedzője.

Forrás/ Budapest Honvéd FC 

Fotó/ Szokodi László

 

OTP BANK LIGA 33., FORDULÓ 

KECSKEMÉTI TE – KISVÁRDA MASTER GOOD 1 – 0

ZTE FC – PAKSI FC 1 – 1

DVSC – ÚJPEST FC 2 – 0

PUSKÁS AKADÉMIA FC – BUDAPEST HONVÉD 2 – 1

VASAS FC – MOL FEHÉRVÁR FC 0 – 0

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – FERENCVÁROSI TC

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App