OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

-Éremátadás, és két presztízs mérkőzés az Academy Media mai menüjében.

 

  • Az OTP Bank Liga 33. utolsó forduló két mérkőzéséről készítek ma beszámolót, és ezzel  zárom, a 2020-2021-es labdarúgó NB I.-es  bajnoki szezont. A Honvéd hazai pályán fogadja a már bajnok Ferencváros csapatát a mérkőzésnek már tétje nincs, mivel az előző bajnoki fordulóban a Honvéd bebiztosította magát, hogy jövőre is bennmaradjon az NB I-be. A Ferencváros újabb csúcsokat dönthet meg a mai mérkőzésen, egy nagyon jó hír, hogy  a mérkőzést nézők előtt játsszák és a bajnok Ferencváros a mérkőzés után veheti át a bajnoki érmet.

A másik találkozó az Újpest -ZTE találkozó, ahol a friss MOL Magyar Kupa-győztes  lila-fehér alakulat fogadja a Zalaegerszeg csapatát. Ezen a találkozón sem fog már sok minden eldőlni, ha nyer a ZTE akkor helyet cserél egymással a két csapat. A két csapat mérlegét tekintve a mai pályaválasztó Újpest áll jobban 42 alkalom találkoztak ebből, 31 hazai győzelem, 4 -szer ikszeltek, és 6-szor kaptak ki a ZTE csapatától.

Egy mérkőzést már pénteken lejátszottak, a fővárosi MTK csapata Mezőkövesd vendégeként szerepelt.

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 5-1 (2-0)

Mezőkövesd Városi Stadion, 800 néző

Vezette: Káprály Mihály (Vígh-Tarsonyi, Horváth, Csonka, Urbán, Medovarszki)

Gólszerző: Jurina (17.), Nagy Dániel (42.), Ferreira (öngól, 53.), Vajda (61.). Vutov (64.), illetve Varga (79.)

Sárga lap: Vajda (38.), illetve Varju (42.), Palincsár (76.), Dimitrov (78.), Ferreira (78.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Szeles (Martic, 46.), Katanec, Vajda – Cseri (Kamenar, 68.), Karnitski, Besirovic – Vutov (Bencze, 68.), Jurina (Diallo, 87.), Nagy Dániel (Chrien, 62.)

Vezetőedző: Pintér Attila

MTK Budapest: Mijatovic – Perkovic (Palincsár, 63.), Ferreira, Nagy Zsombor – Alho (King, 74.), Dimitrov, Mezei (Miovski, 63.), Balázs (Varju, 40.) – Prosser, Varga, Vancsa (Cseke, 63.)

Vezetőedző: Michael Boris

MESTERMÉRLEG:

Fotó/Szokodi L.

Pintér Attila: „Nyílt játék zajlott a pályán, mind a két csapat győzelemre játszott. Úgy gondolom, hogy sokkal élesebbek voltunk, mint az MTK és megérdemelt győzelmet arattunk. Véleményem szerint egyedülálló az a munka, amit ellenfelünknél végeznek, nagyon sok saját nevelésű fiatallal igyekeznek jó eredményt elérni, gratulálok a teljesítményükhöz! Ugyanakkor csapatomnak is jár a gratuláció, hiszen a játékosok ma is mindent megtettek a győzelemért. Nagyon sokat kaptam az elmúlt időszakban is a várostól, a szurkolóktól és Tállai András elnöktől, ezúton is szeretném megköszönni.”, olvasható, az Mezőkövesd, hivatalos honlapján 

 

Fotó/Szokodi L.

Michael Boris: – Mi kezdtünk jobban, hiszen már 40-45 másodperc után vezetést szerezhettünk volna. Azért lett volna fontos betalálni, mert akkor másképp alakult volna a teljes mérkőzés. A hazaiaknak ideális volt az, hogy ők szereztek vezetést, így kontrázni tudtak, ők erre építettek. Szerettünk volna mélyebben védekezni, de ez nem sikerült jól, a „második” labdákat sem sikerült általában megszerezni. Emiatt is változtattunk viszonylag korán a rendszeren. 2-0-nál volt is még lehetőségünk a szépítésre, de nem találtunk be, utána viszont a hazaiak sorra lőtték a gólokat. Örülök, hogy legalább szépítettünk, hiszen így magunk mögött tartottuk ellenfelünket a tabellán, és ha az Újpest mérkőzése számunkra megfelelően alakul, akkor a felsőházban végzünk, ami összességében jó eredmény. Ez az idény ezzel együtt szebb zárást érdemelt volna, hiszen a szezon nagy részében általában remek pozícióban álltunk, sajnáljuk, hogy így ért véget az év. Gratulálunk a Mezőkövesdnek., olvasható, az MTK hivatalos honlapján 

 

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

2021 05.07 PÉNTEK:

20:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – MTK BUDAPEST 5-1

2021 05.08 SZOMBAT:

17:00 BUDAPEST HONVÉD – FERENCVÁROSI TC

19:30 ÚJPEST FC  – ZTE FC

2021 05.09 VASÁRNAP:

17:30 PUSKÁS AKADÉMIA – BUDAFOKI MTE

17:30 DVTK – MOL FEHÉRVÁR

19:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – PAKSI FC

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App