-Csihi-puhi, gólzáporos első félidő után, döntetlen lett a vége, a Honvéd , Újpest csatának.

 

OTP BANK LIGA 27. FORDULÓ

  • A válogatott világbajnoki-selejtező csoportmérkőzések után a 27. fordulóval indult újra a hazai NB I. bajnokság. Szombaton rögtön három fordulót is rendeztek az MTK a Paks otthonába látogatott, ahol 3-1-es vereséget szenvedett. A mérkőzés elején a harciasabb MTK csapatának voltak, helyzeteit, amit a hazai Paks rendre hárított. A  26. percben egy paksi támadás során a hátvéd Pintér lábán megpattanó labda irányt változtatott amit Mijatovic már nem tudott védeni és egy balszerencsés öngóllal előnybe jutott a hazai csapat, 1-0. A folytatásban a hazaiak tudták előnyüket növelni Hahn 31. percben szerzett góljával. Az első félidőben több gól nem született a második félidő elején Schön talált be a paksi kapuba 1-2. Az MTK ekkor nagyobb lendület vett és támadó focit játszva a hátvédsor kinyílt és ezt a hazai csapat játékosa Hahn ismét remekelt és megszerezte  a mérkőzésen a második gólját, csapatának a harmadikat, ami a győzelmet is jelentet számukra. Ezzel a győzelemmel a Paks a hatodik helyre jött fel és egy pontra megközelítette a negyedik helyen álló MTK csapatát.

A fővárosi rangadót, a Honvéd-Újpest találkozót,  az Új Hidegkuti Stadionban játszotta  a két csapat és a Honvéd pályaválasztóként fogadta az Újpestet. Az Újpest játékosa Tallo öt mérkőzés után tért vissza és ezen a mérkőzésen is bizonyította klasszisát a mérkőzés első negyedóra végén talált be és megszerezte csapatának a vezetést. A mérkőzés egész játékrészében a csihi-puhi volt, a jellemző, ez talán azért is lehetett, mivel mind a két csapat a három pontra volt, kiéhezve. Az Újpest vezető találata után a 19. percben egy támadás során Jovan Baosic az újpesti játékos megsérült, helyére Máté Zs. állt be.

Fotó/SZAMY

Három hét szünet után a visszatérő játékosokon látszott a túlpörögve, túl sok adrenalinnal felvértezve érkeztek  vissza a pályára. A folytatásban Zsótér remek labdaszerzése után Berdize elé varázsolta a labdát aki nem habozott és egy remek lövéssel megszerezte a második újpesti találatot, 0-2.

Fotó/Szokodi L. ( A két gól szerző Tallo, és Berdize)

Idegenben vezet az Újpest a 25. percben!

A folytatásban Horváth Ferenc csapata nem esett össze a válogatottban is jól szereplő Gazdag Dani ezen a mérkőzésen is remek formában futkározott a pályán. Gazdag beszökött az ellenfél tizenhatosán belülre és a felé ívelt labdát már nem tudta levenni, mert Csongvai lerántotta, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett végzett el, 1-2.

Fotó/Szokodi L.  ( Gazdag D. a büntető elvégzése előtti pillanat.)

 

Gazdag Dani, a válogatott után, a bajnokin is GÓLT  szerzett!

A középkezdés során megszunnyadt újpestiek hibáztak és ismét Gazdag Dani került szökésbe, közben Balogh a labdát vezetve elfektette Bajnait és a válogatott Gazdag elé ívelte  a labdát, aki az üres kapuba lőtte a labdát, 2:2.

Fotó/Szokodi L. ( Gazdag Dani szökésben.)

Balogh, és Gazdag összhang, ez egy szép Honvéd lerohanás volt!

Fotó/Szokodi L. ( Gazdag Dani és Balogh Norbert a gól utáni öröm pillanat.)

Az első félidőben esett négy gól után a másodikban már csak a csihi-puhi folytatódott, majd a felek egy döntetlenben megegyezve sétáltak le a pályáról.

Fotó/Szokodi L.

Ez történt röviden és képekbe csomagolva az Academy Media feljegyzésében.

CIKK/SZAMY

 

Budapest Honvéd FC–Újpest FC 2–2 (2–2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)
sárga lap: Nagy G. (33.), Batik (73.), Kamber (80.), illetve Kastrati (83.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Kamber – Nagy D. (Eppel, 77.), Nagy G. (Szendrei, 92.), Zsótér (Aliji, 73.), Balogh N. – Gazdag
Újpest: Banai – Kastrati, Baosic (Máté, 19.), Csongvai – Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov – Tallo, Szakály P. (Bacsa, 85.), Beridze (Simon, 81.)

OTP BANK LIGA 27. FORDULÓ

OTP BANK LIGA 27. FORDULÓ

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

Paksi FC–MTK Budapest 3–1 (2–0)

ZTE FC–Diósgyőri VTK 2–0 (1–0)

Budapest Honvéd FC–Újpest FC 2–2 (2–2)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App