– ” Marozsán Dzsenifer a példaképem!”- Lakatos Szabina

 

  • Hazánkban a legismertebb sport, a labdarúgás. Hiszen ki ne halott volna a legendás Arany csapatról, és játékosairól, Puskásról, Cibor,  Hidegkuti, Grosicsról. Minden mérkőzésüket az egész ország figyelemmel kísérte és minden napi téma, volt a buszon, kávézókban,, vagy akár Gedon bácsi fodrász szalonjában, a hölgyek is erről beszéltek ondolálás alatt. Akkoriban, mindenki a grundról, sztárjátékos lenni és az Aranycsapatban játszani. Azóta több generáció nőtt fel és a labdarúgás is jócskán átalakult, fejlődött. Női labdarúgó csapatok, klubok  jöttek létre  a világon, és Magyarországon is egyre népszerűbb lett a női labdarúgás. Idehaza 1984-ben rendeztek először női labdarúgó-bajnokságot, NB I. ( nemzeti bajnokság), amit az alapítás óta az MLSZ szervez. A bajnokság eltelt 35 éve alatt , Femina csapata 10X, a László-Kórház 9X, MTK Hungária 8X, Renova SC 3X, Ferencváros 3X és ők az előző szezon bajnokai ( 2019-2020), Viktória SC 2X. A Nagymágocs SC női labdarúgó csapata most, a 2020-2021-es szezonban került fel az NB II. Keleti csoport bajnokságába. Lakatos Szabinával, a Nagymágocs SC játékosával készítettem interjút.

 

 

Miként kerültél a labdarúgás közelébe Szabina?

  • „Én egy majorban nőttem fel, javarészt fiúkkal, minden délután összejártunk focizni, ahol bajnokságokat rendeztünk magunknak. Játszottunk szuperkupa döntőt, világbajnokságot, játszottam a Real Madrid csapatában, voltam magyar válogatott, egyszóval gyerekkoromban, ezeken a lejátszott mérkőzéseken, csatákban már,  minden trófeát begyűjtöttem!”
  • Aztán elkezdtem általános iskolában is foci edzésekre járni, és már a középiskolát is úgy választottam, hogy a sport, főként a foci azt tudjam tovább űzni.
  • Orosházára a Táncsics Gimibe vettek fel sportosztályra, és ide feltétel volt, hogy igazolt sportoló legyek. Akkor találtam rá a lányokra, akik, akkor még Oroslány csapat néven játszottak, majd rá félévre kerültünk Nagymágocsra, ahol azóta is töretlenül, már most 8. éve játszom.”
Milyen a csapatszellem csapaton belül?
  • „Én nagyon szeretek itt játszani, imádom a lányokat, tényleg egytől egyig mindenkit, nagyon jól érzem itt magam. Szerintem az mindent elmond hogy 4 éve Debrecenben tanulok, de minden hétvégén hazautazom hozzájuk. Egy nagy családdá alakultunk az elmúlt évek alatt, és ez köszönhető Lacinak az edzőnknek is aki mindent megtesz azért, hogy ezt a csapatot egyben tartsa”.
Milyen érzés, amikor a pályán játszhatsz?
  • „Természetesen nagyon jó érzés, imádom ezt a játékot, próbálom kihozni magamból mindig a maximumot, a legjobbamat nyújtani, viszont sokszor már görcsösen, ez nagy hibám, sokszor rá tud menni a játékomra is, ezen próbálok most javítani, de a lányok, Laci és a szurkolók mindig biztatnak és nagyon sok erőt adnak. Példaképem Marosán Dzsenifer, aki Németországban játszik és szinte mindent elért a labdarúgásban, amit egy játékos elérhet. Motivált vagyok, szeretnék a labdarúgásban fejlődni és ez mellett, a tanulmányaimat befejezni. Abban már most biztos vagyok a labdarúgás nagy szerelem  és nagyon sok boldog pillanatot adott eddig, és remélhetőleg ezután is.”Lakatos Szabina
CIKK/SZAMY
Képgaléria:
Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App