– Szegeden napok óta nem emelkedik a fertőzöttek száma, szülinapos futballistáink

  • Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, 1509-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.  Az aktív fertőzöttek harmada, 510 fő igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.  A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Bővebben itt: Óvodák, és iskolák menetrendje

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Szokodi Academy diagram 05.21:

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

 

 

https://koronavirus.gov.hu/

Hazai sporthírek:

  • Hazai  futballisták ünnepelték a szülinapjukat, a pályán Pisont István 50. szülinapját töltötte be, a Budapest Honvéd megbízott edzőjeként.
  • A klub készített róla egy beszámolót erről itt olvashattok.

A magyar labdarúgás ikonjai között, Pisont Isván 50 éves

Mennyire volt nehéz a saját gyerekkorod?

  • Szegények voltunk, de boldogok. Öten vagyunk testvérek, egy kis házban laktunk, nem volt fürdőszobánk, lavórban mosakodtunk, étel, meg ahogy éppen volt, ahogy édesanyámék tudtak dolgozni és pénzt keresni. Édesanyám egy kendergyárban dolgozott, hatalmas porban, és mivel a tüdeje nem bírta már, leszázalékolták. Utána idősebb asszonyoknak segített a házuk körül, meszelt, a jószágokkal foglalkozott, kertet ásott, ebből lett bevétele a családnak. Édesapám szintén hasonló munkákból élt, illetve futballozott, hatalmas király volt Gádoroson, de sose akart elmenni. Mindig azzal viccelődtek, hogy ha nem látja a gádorosi templom tornyát, akkor ő már rosszul van. Később óriási segítség volt, hogy a bátyám is elment dolgozni, feláldozta a tanulmányait és önmagát azért, hogy a család jobban élhessen, amiért nagyon hálás vagyok neki.

Folytatás a Budapest Honvéd oldalán, itt: Pisont István 50.

Forrás: Budapest Honvéd FC

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

STOPIRA , a 32. szülinapját, a MOL Fehérvár Stadion gyepén ünnepelte

  • Ma ünnepli 32. születésnapját Stopira! Hátvédünk, aki 2019 decembere óta magyar állampolgár is, 2012 óta már 244 tétmeccsen játszott a Vidiben, melyeken 20 gólt szerzett. Klubunkkal kétszeres bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes, kétszer szerepelt az Európa Liga csoportkörében!

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App