FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA A-CSOP., 14., FORDULÓ

Fotó/ Szokodi László

A férfi kézilabda BL-csoportkör utolsó fordulójában a Telekom Veszprém a PSG otthonába látogatott. A franciáknál Nikola Karabatic sérülés miatt több hónapos kihagyásra kényszerül, így az egy hete a Telekom Veszprémtől menesztett, Peter Nenadic  érkezését a mérkőzés előtt jelentette be a párizsi klub.  A mérkőzést jól kezdte a magyar csapat és a vártnál simább 24-19-es vezetésre tett szert, úgy hogy volt olyan szakasza a félidőnek, amikor kilenc gól is volt a két csapat között a különbség. A második félidőre egy teljesen más felfogású francia csapat érkezett a pályára. A második félidő első tizenötperce alatt lefaragta a hátrányát a PSG a Telekom Veszprémmel szemben ,(26-26 ) és ezután fokozatosan felőrölte a bakonyiakat és habár az utolsó percekben még szoros volt az eredmény 34-34, ez után a magyar csapat egy gólt, míg a franciák három gólt tudtak szerezni, amivel a győzelmet és a csoportelsőséget is be tudták biztosítani. A Telekom Veszprém a legjobb nyolc közé jutásért, a szintén magyar  OTP Bank Pick Szeged csapatával küzd majd.

A szabadnapos Kylian Mbappé, a hajszobrászával érkezett a PSG- Handball meccsre. A  kis kikapcsolódás reméljük jót tett a francia sztárlabdarúgó számára,  hiszen jövőhét szerdán Németországban, a   BL-nyolcaddöntő meccs visszavágóján a Bayern elleni visszavágón, biztos nagy szerep hárul majd francia  csatárra, ha csapatával a PSG-vel tovább szeretnének jutni a legjobb nyolcközé. Az első BL-nyolcaddöntő mérkőzésen a a francia csapat 1-0-ás vereséget szenvedett.

Cikk/Szokodi László

PSG Handball – Telekom Veszprém 37–35 (19–24)
Párizs, Pierre de Coubertin Stadion,
 V: Gubica, Milosevic (horvátok)
PSG:
Green – Steins 1, Balagauer 2, Toft Hansen 1, L. Karabatic 3, Prandi 7, Plantin 1.

Csere: Villain, Máthé Dominik 7 (2), N’TANZI 4, KRISTOPANS 3, Gibelin 1, SYPRZAK 5 (2), Sole 2

Edző: Raúl González
VESZPRÉM: Corrales – Gasper  5, Ilic Z. 2, Mahé 4 (2), Pesmalbek 8, Lauge 7, Strlek6. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári Patrick, Sipos A., el-Dera 2, Lukács P., A. Nilsson 1.

Edző: Momir Ilics
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2

Fotó/ PSG

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App