•  A Telekom Veszprém egy hete közös megegyezéssel szerződést bontott, a szerb származású,  36 esztendős Peter Nanadic játékossal, aki ma a PSG-hez szerződött az idény végére, Nikola Karabatic felépüléséig, jelentette be ma a párizsi klub.

Fotó/ Szokodi László

A Paris Saint-Germain Handball örömmel jelenti be Petar Nenadic érkezését sürgősségi átigazolásként Nikola Karabatic sérülése miatt. A szerb válogatott játékos a Les Rouge et Bleu csapatában játszik a szezon végéig.

Petar Nenadic 17 évesen, szülővárosában, Belgrádban debütált profiban az RK Crvena Zvezda csapatában. A szerb klubbal két bajnoki címet és egy nemzeti kupát nyert a center. 2007 nyarán Petar Spanyolországba és a Liga Asobalba igazolt, először az Algeciras BM-hez, majd néhány hónappal később az FC Barcelona Handballhoz. 

2008-ban Magyarországra költözött, ahol két szezont töltött a Pick Szegednél, majd 2010-ben csatlakozott a dániai TTH Holstebrohoz. A skandináv csapattal Petar Nenadic 32 meccsen 170 góllal a bajnokság gólkirálya lett. Két évvel később a szerb a lengyel Wisla Plockhoz szerződött. Ezt követően 2014-ben négy szezonra a németországi Füchse Berlinhez igazolt, 2016-ban pedig a Bundesliga gólkirálya volt.

Végül 2018-ban Petar Nenadic visszatért Magyarországra, hogy a Telekom Veszprémben játsszon. A magyar klubnál 208 meccsen 803 gólt szerzett, 2019-ben pedig országos bajnok lett, de triplagyőztes is, hiszen kupa- és SEHA-liga címet is szerzett.

Petar Nenadic 78 meccsen (213 gól) szerepel a szerb válogatottban, amellyel 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett.

„Nagyon örülünk, hogy Petar csatlakozik hozzánk a szezon végéig. Nikola Karabatic elérhetetlensége azt jelentette, hogy meg kellett erősítenünk a csapatunkat. Petar ideális profillal rendelkezik, bizonyított tehetséggel és nagy tapasztalattal rendelkezik, amelyet a legjobb európaiaknál szerzett. ligában. Értékes eszköz lesz a különböző céljaink elérésében a szezon második felében, és lehetővé teszi számunkra, hogy mindig ambiciózusak legyünk nemzeti vagy európai színtéren.”
Thierry Omeyer, a Paris Saint-Germain kézilabda vezérigazgatója

„Nagyszerű lehetőség számomra, hogy ma szerződjek a Paris Saint-Germainhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok ehhez a csapathoz, amelynek soraiban nagyon tehetséges játékosok is vannak. A maximumot nyújtom, hogy segítsem csapatunkat a következő négy hónapban. . Néhány fontos esemény vár ránk, és alig várom, hogy a Paris Saint-Germain kézilabda mezét viselhessem, és hozzájárulhassak a klub sikeréhez.”
Petar Nenadic

Forrás/ PSG

Fotó/ PSG

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App