– A Puskás Arénában rendezik meg, az idei Szuperkupa döntőt!

 

– Az UEFA Szuperkupa-döntő rendezésével hazánk ismét egy kiemelkedő sporteseménynek adhat otthont. Remélhetőleg a magyar futballszurkolók személyesen, a helyszínen láthatják a kontinens legjobbjait – fogalmazott dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Forrás: MLSZ

Szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést.

    Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem.
Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntő színhelye volt a Groupama Aréna, társrendezője lesz a jövő évre halasztott férfi Európa-bajnokságnak és a szintén 2021-es U21-es kontinensviadalnak, márciusban pedig megkapta a 2022-es Európa-liga fináléjának rendezését, amelyre egy évvel később, 2023-ban kerül sor a magyar fővárosban.

MTI

A szomszédos Macedónia, már 2017-ben rendezett Szuperkupa- döntőt , Szkopjéban , a II. Philipposz Nemzeti Stadionban. A Real Madrid, és a  Manchester United csapata mérkőzött a kupáért. A spanyol csapat,  2 -1 – re győzött,  a rivális angol csapatot.

 

 

 

Cikk/SZAMY:Szokodi L.

Fotó/SZAMY: Szokodi L.

 

 

 

Forrás: YouTube: Puskás Aréna videó

 

Forrás: YouTube: Real Madrid – Manchester United mérkőzés

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App