– Július elsejéig lehet ingyen parkolni az országban , de ha szabálytalanul parkolok,  TILOS helyen parkolók számára drága mulatság a parkolás!

 

 

  • Szegeden a belvárosban, az ingyenes parkolás felbuzdította az embereket, hogy   nem kell fizetni a parkolásért. Ezért  sokkal többen gondolják úgy, hogy ez a lehetőség adott arra, hogy a KRESZ  táblát figyelmen kívül hagyva parkoljon, olyan helyen is, ahol TILOS. A közlekedési társaság honlapján lehet felvilágosítást kapni az elszállított gépjárművel kapcsolatosan.

Járműelszállítás

A Szegedi Közlekedési Kft. Parkolási Ágazata végzi – rendőrségi vagy a közterület-felügyelői intézkedésre (megrendelésre) – a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművek elszállítását és tárolását.

A tevékenység telephelye : SZKT  Trolibusz telephely, Körtöltés u. 35. (megközelíthető a Körtöltés utca felől a Víztorony mellett, a 5-ös trolibusz végállomása), tel:62/ 423-052. A járműelszállítás díja befizethető a Körtöltés u. 35 telephelyen lévő folyamatos 24-órás ügyfélszolgálatnál.

A járműelszállítással kapcsolatos díjak az 55/2009.(X.16.) IRM rendelet alapján a következők:

JÁRMŰELSZÁLLÍTÁS, TÁROLÁS KÖLTSÉGE (BRUTTÓ ÁRAK)

Személygépjármű, motorkerékpár, segédmotor-kerékpár elszállítása : 21 908 Ft

Tehergépjármű, vontató, lassú jármű elszállítása: 65 723 Ft

Tárolási díj1 524 Ft / nap

A jármű értékesítésének költsége14 605 Ft

A jármű bérleti díja rendezvény biztosításához (járművezetővel együtt)20 320 Ft / óra

Gépjármű áthelyezés díja5 080 Ft/db

A társaság oldalán bővebb információ a parkloásról link itt: SZEPARK

 

Koronavírus hírek:

Egy  fővel nőt a mai napon a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, így 4078 fő van regisztrálva. . Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. 

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.  A kormány mai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően sok más országgal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.  Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelten figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az Operatív Törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendeli a járványügyi bevetési egység beavatkozását.

A koronavírus-járvány eddigi magyarországi lefolyásáról részletes összefoglaló elemzést adunk az Operatív Törzs 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján.

https://koronavirus.gov.hu/

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App