– Magyar labdarúgás: A Ferencváros megszerezte 31. bajnoki győzelmét.

 

Sergei Rebrov

„Nagyon nehéz volt így, hogy nem lehetett itt minden szurkoló, sajnálom, hogy nem ünnepelhet velünk mindenki, aki szeretett volna „- mondta Rebrov. – Örülök neki, hogy győzelemmel szereztük meg a bajnoki címet. Végig koncentráltunk, komolyan vettük a mérkőzést, akik lehetőséget kaptak, azok éltek vele. Együtt harcoltuk ki ezt a bajnoki címet, a szurkolók, a játékosok, az egész klub!

Vezetőedzőnktől azt kérdezték, azt követően, hogy 24 év után védtük meg ismét a bajnoki címünket, lehet-e történelmi csapatnak nevezni a mostanit.

„Ezt nem nekem kell tudnom, mondják meg önök! Csak azt tudom, hogy a szurkolók és a csapat is nagy gratulációt érdemel. Jól sikerült ezt összehoznunk, minden meccsen élesen koncentráltak a játékosok. Úgy gondolom, nagyon nehéz címet védeni, ezért örülök, hogy nekünk sikerült. Egyáltalán nem volt benne kockázat, hogy sokat változtattam a kezdőcsapatban, mindenki nagyon koncentrált az első perctől kezdve. Sok meccset játszunk rövid időszak alatt, ez nagyon nehéz. Mindenki megértette, mennyire fontos volt ez a mai meccs, és ennek megfelelően teljesített.”

Sergei Rebrov elmondta azt is, miben látja a csapat sikerességének az okát.

– Minden játékos fontos számomra, mindenki hozzátett. Ahogy mondtam, a címvédés sokkal nehezebb, mint a bajnoki cím megszerzése elsőre. A kulcsmomentum a fejlődés, anélkül nem lett volna meg az újabb aranyérem. Holnap kapnak egy pihenőnapot a játékosok, de holnapután újra munkába állnak. Nagyon fontos meccs jön az Újpest ellen, ezt tudják ők is!

Forrás:www.fradi.hu

Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Blazic (48.), Skvarka (53.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber (Cipf, 64.), Lovric – Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 79.), Hidi, Gazdag (Moutari, 64.), Uzoma – Ugrai (László, 79.), Kesztyűs (Nagy G., 64.)
Ferencvárosi TC: Gróf – Botka, Blazic (Frimpong, 69.), Otigba, Civic (Lovrencsics, 78.) – Csonka (Sigér, 69.), Vécsei (Haratin, 78.) – Zubkov (Isael, 69.), Skvarka, Heister – Boli

 

Alaposan átformált csapatot állított össze kezdőként Szerhij Rebrov: a vendégek vezetőedzője stabil alapemberei közül hatot a kispadra ültetett. Az összecsapás jó iramban kezdődött, amely során a Honvéd volt agilisabb, lendülete azonban húsz percig tartott ki. Akkor visszafogottabb lett a tempó, a Ferencváros pedig átvette a kezdeményezést, fölényét a szünetig meg is tudta tartani. Az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövés.
Zubkov kihagyott óriási helyzete vezette fel a második játékrészt, majd a 48. percben szöglet után Blazic fejjel juttatta vezetéshez a vendégeket, akik öt perccel később egy kontra végén növelték az előnyüket. A hátralévő időben a házigazdák kezdeményeztek többet, de kevés veszélyt jelentettek Gróf kapujára, így végül még szépíteniük sem sikerült.
Az FTC 24 év után tudott ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni.

MTI

 

 

YouTube: FTC öröm pillanatok

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App