FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA , „A”-CSOPORT , 13., FORDULÓ

 

OTP Bank – Pick Szeged  –  THW Kiel  27 – 28 ( 14  – 16  )

Szeged, Pick Aréna , 6561 néző, V.: Mirza Kurtagic , Mattias Wetterwik ( svédek )

Pick Szeged: Mikler – Bombac 3, Garciandia 4, Kalaras, Bánhidi 2, Frimmel 3, Bodó. Csere: Sostaric 8/2, Martins 3, Szita, Gaber, Mackovsek, Jelinic 4.

Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
THW Kiel: Bellachene – Ekberg 4/1, Reinkind, Skipagøtu 5, Pekeler 1, Johansson 8, Dahmke 4. Csere: Mrkva (kapus), Wiencek 2, Duvnjak, Øverby 1, Weinhold 1, M. Landin 1, Bilyk 1.

Vezetőedző: Filip Jícha.

Fotó/ Szokodi László

Szokodi Academy Media 

 

♦A  Tisza-parti alakulat szerezte meg a találkozó első gólját, és a másodikat, de erre a szegedi találatra jött is a német csapat első válaszcsapása, 2-1. Sostaric büntetőből szerzett góljával kétgólos szegedi előny a  12′ perc vége előtt.

♦Sokáig nem tartott jött a Kiel válasz, majd ki is egyenlített a négyszeres BL-győztes német csapat 6-6, majd el is húztak három gólra is 6-9. Ekkor az első félidő felénél, Kárpáti Krisztián kért időt, bizonyára egy laza fejmosást tartott, mert ezt követően folyamatosan zárkózott fel a Szeged és a három gólos hátrányból egyet le tudott faragni, és 14-16-os német előnnyel zárult az első félidő.

OTP Bank – Pick Szeged – THW Kiel 14 – 16

Fotó/ Szokodi László ( OTP Bank – Pick Szeged – THW Kiel 27-28

 

 

♦A második félidőt a Szeged kezdte és bravúros kezdéssel, hiszen Martins két góljával kiegyenlített a hazai alakulat, 16-16. Majd egy vendég találat, amivel a német csapat szerezte meg a vezetést. Mikler jó napot fogott ki hiszen Ekberg  büntetőjét is védeni tudta, de a kipattanó a német játékoshoz pattant, aki ezúttal már nem hibázott, 17-18. Bánhidi parádés befordulásból szerez gólt, 20-20.

Atya ég, mi van itt ma a Pick Arénában!!!

 

♦A THW Kiel kiváló kapusa, Bellachene  is érezhette , hogy nagyon tapad rájuk a Szeged és egy szegedi támadás során összeesett , mondván , hogy a szegedi játékos eltalálta a fejét. Bellachene  színészi alakítását elsőre elhitte a svéd játékos páros , akik jelezték megnézik az esetet, majd jelezték a német kapu hálóőrének , szép próbálkozás volt, de csak éppen súrolhatta az arcát, amiért a szegedi játékos nem illeti büntetés.

♦Fantasztikus hangulat és egy pazar meccs. Garciandia  és  Jelinic góljaival szorosan a német négyszeres BL-bajnok Kiel nyakában lohol a Pick és ezt jó volt látni ma a Pick játékosokon, hogy mennyire akarják ezt a győzelmet!!

 

Fotó/ Szokodi László ( OTP Bank – Pick Szeged – THW Kiel 27 – 28 )

♦Az utolsó perc szegedi időkéréssel indult, majd a szegedi támadás során az addig pazar gólokat szerző spanyol Garciandia eladja a labdát az ellenfélnek és ez megpecsételte a szegediek sorsát, mert a német csapat a hátralévő pár másodpercben már csak tartotta a labdát, majd a sípszót követően  az egy gólos győzelmet örömtánccal ünnepelték a  Pick Arénában, 27-28.

Cikk/ Szokodi László

 

 

 

 

 

 

Kárpáti Krisztián: – Nehéz most értékelni… Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobb csapata, nagy tempóban játszanak, rendezetlen védelem ellen pedig rendkívül veszélyesek. A vereség ellenére dicséret illeti a játékosaimat, mert megpróbáltunk mindent, és talán rászolgáltunk volna az egy pontra, de ilyen a sport. A továbbjutásunk sajnos így nem csak a saját kezünkben van.

Filip Jícha: – Büszke vagyok a srácokra, mert hittek magukban, így két vereség után harmadszor már sikerült nyernünk a PICK Arénában. Sűrű időszakot élünk meg, rengeteg meccsünk van, ez a meccs is intenzív volt. Erős csapat a Szeged, figyelemreméltó eredményei vannak a szezonban, a szerencse is kellett, hogy győzni tudjunk.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App